Bakanlıktan SİNPAŞ telaşı!

img

MUĞLA - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, yürütmesi durdurulan ve kaçak olarak inşaatına devam eden Sinpaş için ÇED süreci başlatarak, 10 gün itiraz süresi vermesi bölge halkının tepkisine neden oldu.

Muğla Marmaris ilçesinde Sinpaş tarafından yapılmak istenen otel ve devremülk projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatarak, 10 gün itiraz süresi verdi. Marmaris Kent Konseyi ile Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, bakanlığın kararına tepki göstererek, yazılı açıklama yayımladı. SİNPAŞ ÇED Dosyasının 10 günlük itiraz süresiyle alelacele askıya çıkarıldığı belirtilen açıklamada, bakanlığın yangından mal kaçırırcasına süreci hızlandırmaya çalıştığı kaydedildi.

BAKANLIKTAN SİNPAŞ TELAŞI!

SİNPAŞ inşaatının çevreye verdiği zarar konusunda bakanlığa ayrıntılı bir şekilde bilgi verildiği belirtilen açıklamada, "Bakanlık çevreyi ve doğayı şehircilik ve inşaat faaliyetlerine kurban etmeye kararlı bir yönde adım atmıştır. Bakanlığa her şeyden önce şunu hatırlatmak isteriz: ÇED dosyası bir taahhüt bildirgesidir. Önceki ÇED dosyasındaki taahhütlerine uymayan, doğada yarattığı yıkım bilirkişi raporlarıyla ispatlanmış olan; inşaat yasağında, Mahkeme kararı sonrası ve Mühür işleminden sonra hatta şu an dahi faaliyetine kaçak olarak devam eden bir firmanın taahhütlerine uyacağı kanaati taşımak akla ve mantığa aykırıdır. Bu gerçeği unutarak, bu kadar kısa süre içinde ÇED dosyasının tekrar askıya çıkarılması, bakanlığın yalnızca yasak savma ve hukuksuzluğa kılıf uydurma yönünde atılan bir adım olarak değerlendirilmeli ve faaliyetini yasal olarak durdurması zorunlu iken çalışmalarına devam eden SİNPAŞ’ın yasaları çiğnemeye devam etmesine onay veren bir adım olarak görülmelidir" denildi.