Deştin'de imar planı davasına red

img
MUĞLA - Menteşe ve Yatağan ilçelerinde bulunan ormanlık alana çimento fabrikası inşa edilebilmesi için değiştirilen imar planlarına karşı köylüler tarafından açılan dava reddedildi. 
 
Muğla Menteşe Deştin Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Deştin Mahallesi Tekağaçsırtı mevkiindeki ormanlık alana dair yaptığı imar değişikliğine karşı açılan dava Muğla 2'nci İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. 
 
Kooperatif, alanın belediye tarafından yapılan Entegre Çimento Fabrikası Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Mevzi İmar Planı Değişikliğinin iptalini istemişti. Fakat mahkeme belediyenin kararının yasalara uygun olduğunu belirtti. 
 
Daha önce Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nin aynı konu hakkında verdiği red kararı hatırlatılan kararda, "Söz konusu imar planlarının planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve hukuka uygun bulunduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verildiği, kararın Danıştay 6'nci Dairesince onaylandığı görülmüştür. 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Mevzi İmar Planı Değişikliğini hukuka aykırı hale getirmeyeceği, hukuka uyarlığı yukarıda zikredilen yargı kararları ile tevsik olunan imar planlarının hukuka aykırı olduğu veya iptali gerektiği yolunda dava dosyasına sunulan başkaca bir bilgi veya belge de bulunmadığı hususları bir bütün olarak nazara alındığında; imar kararında hukuka aykırılık olmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır" ifadeleri yer aldı.