Sinpaş'ın yasağa rağmen inşaata devam ettiği tespit edildi

img
MUĞLA - Marmaris'te ekolojistler, Sinpaş'ın inşaat yasağına rağmen çalışmalarına devam ettiğini tespit etti. Şikayet üzerine şantiyeye gelen belediye başkanı ve zabıtalar, çalışmaları durdurdu.  
 
Muğla'nın Marmaris ilçesinde milli park içerisinde Sinpaş tarafından yapımına devam edilen otel ve devremülk projesi, 15 Mayıs'ta turizm bölgelerinde ilan edilen inşaat yasağına rağmen sürüyor. Ekolojistler, sabahın erken saatlerinde çalışmaları tespit etmek üzere Aşıklar Tepesi'ne gitti. Şirket, bölgede sadece peyzaj çalışması yaptığını bildirdi. Ekolojistler, şantiyeye 600 ile bin kişi arasında bir işçinin geldiğini tespit etti. 
 
Durumun bildirilmesi üzerine belediye zabıtaları inşaat bölgesine geldi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bölgeye geldi. Ekolojistler ve belediyeden isimler, katları gezerek, çalışmaların durumunu inceledi. Yapılan incelemelerde beton döküldüğü, demir atıldığı ve kaplama yapıldığı tespit edildi. 
 
Zabıta ekipleri, işçileri şantiyenin dışına çıkardı. Şirket yetkililerinin uyaran Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, "Bu yaptığınız suç, bir daha bizi buraya getirttirmeyin. İnşaatı derhal durdurun ve boşaltın" dedi.