İzmir’deki orman yangını devam ediyor

img
İZMİR - İzmir'in farklı ilçelerinde başlayan orman yangınlarında Foça'da 50 hektarlık alan yandı. Foça'daki yangın kontrol altına alınırken Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında başlayan yangını ise devam ediyor. 
 
İzmir'in Foça ilçesindeki yangın kontrol altına alınırken Gaziemir'de başlayan yangın devam ediyor. Gaziemir ve Buca ilçeleri sınırında yer alan Zafer Mahallesi'nde ormanlık alanda dün çıkan yangına müdahale gece boyunca devam etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile itfaiye ekipleri rüzgarın etkisiyle yayılan yangının hızı kesildi. Ekiplerin müdahalesiyle alevlerin yerleşim yerlerine tehdidi önlendi.
 
Yangından yükselen dumanlar nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'ndaki uçak seferlerinde aksamalar yaşanmış, akşam saatlerinde hava trafiği normale dönmüştü. Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 5 helikopter de yangın söndürme çalışmalarına destek vermişti.
 
FOÇA'DA 50 HEKTAR YANDI
 
İzmir Valisi Süleyman Erban,  Bergama ve Foça dün çıkan orman yangınlarının ise kontrol altına alındığını açıkladı. Foça ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle Jandarma Komando Okul Komutanlığı kampüsüne kadar yayılmıştı. Yangına Orman Genel Müdürlüğüne ait hava ve kara araçlarıyla müdahale edilirken, çalışmalara askeri personelin de destek sağladığı belirtildi. Saatler süren yangında 50 hektarlık alanın zarar gördüğü açıklandı. 
 
KADİFEKALE'DE DE YANGIN
 
Öte yandan Konak ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde de yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile yangının büyümeye başlayan ve ormanlık alana doğru ilerleyen yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.