BTS'nin oturma eylemi 36’ncı haftasında

img
İZMİR - Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma nöbeti 36’ncı haftasında devam etti.
 
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın (BTS), TCDD yönetimi tarafından uygulanan sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma nöbeti 36'ncı haftasında Alsancak Gar’ı önünde devam etti.
 
BTS İzmir Şubesi Başkanı Erdal Akyol, demiryollarında personel eksikliğinin olduğunu ve birçok demiryolları personelinin kadrolu görevinden çıkartıldığını belirterek, “Birçok işyerimizde personel eksikliğinden dolayı geçici görevlendirmelerle işler yürütülmektedir. Bu geçici görevlendirmeler adeta kurumun politikası haline gelmiştir. O kadar personel eksikliği var iken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) gelen Trafik ve İstasyon Yönetimi Daire Başkanı Abdullah Özcanlı tarafından kadroların hala düşürülmesi, yeterli personelin alınmaması iş yerlerimizdeki sorunları artırmaktadır. Sürekli çalışan iş yoğunluğunun fazla olduğu işyerlerinde personel açığının geçici görevlendirmelerle temin edilmeye çalışılması intibak yapılsa dahi yaşanabilecek kaza risklerini artıracaktır” diye konuştu.
 
ÖZELLEŞTİRME 
 
AKP iktidarının geçmiş iktidarlardan bir farkının olmadığını AKP’nin birçok devlet kurumunu özelleştirdiğini altını çizen Akyol, “Kamu eliyle yürütülen hizmetler büyük oranda tasfiye edilerek, sermayenin serbestçe at koşturduğu dilediğince fiyat belirlediği, gözünün kırpmadan çalışanları kapı önüne bıraktığı, gözlerimizin içine bakarak vergi vermekten kaçındığı bir noktaya gelinmiştir. Ulaşım gibi hassas ve kamusal bir hak bile sadece kar zarar ölçeğinde ele alınmakta, merkezi planlama ve işletme göz ardı edilerek ülkemizin demiryolu ulaşım sistemi büyük bir risk altına itilmektedir” diye aktardı.