Ayvacık Devlet Hastanesi’nde SES üyelerine baskı

img
ÇANAKKALE - Ayvacık Devlet Hastanesi’ndeki üyelerine yönelik baskılara dikkat çeken SES Çanakkale Şubesi, “Nerde bir adaletsizlik, haksızlık, hukuksuzluk varsa orda olacağız” dedi. 
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Çanakkale Şubesi, Ayvacık Devlet Hastanesi’ndeki üyelerine yönelik baskı ve çalışma koşullarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Hastane önünde gerçekleştirilen eyleme sağlık emekçileri katılırken, açıklamayı Şube Eşbaşkanı Canan Coşan okudu. 
 
“Ayvacık Devlet Hastanesi’nde işini, mesleğini severek yapan sağlık çalışanları neden bir an olsun gün yüzü görmez? Yüzleri neden gülmez? Tarihin, kültürün ve medeniyetin beşiği Assos’un bağrında, bu şirin kentimizde, yepyeni bir devlet hastanesinde, sağlık çalışanlarının sağlığı neden önemsenmez? Huzurlu bir çalışma ortamı neden istenmez?” diye soran Coşan, SES olarak bu ve benzeri soruları uzun yıllardır sorduklarını belirtti. İdarecilerin derin bir yönetememe krizinin içerisinde olduğunu söyleyen Coşan,  “Yönetemedikçe zora ve baskıya başvuruyor, sendikal örgütlenmeyi engellemeye ve birlik olma halimizi bölmeye çalışıyorlar. Hastanedeki üye sayımızın artmasından rahatsızlık duyuyorlar. Yandaş-sarı sendikalardan istifa edip gerçek sendikal saflara katılan arkadaşlarımızla uğraşıyorlar. Örneğin; üyelerimizin yoğun olduğu Evde Sağlık Birimi’nden başka yerde ihtiyaç olduğu iddiasıyla tıbbi sekreterin çekilmesi, işlerinin hemşireye yaptırılmaya çalışılması, Evde Sağlık Hizmetleri Odası’nın bir yılda 3 kez yerinin değiştirilmesi, odanın mevzuatta belirtilen kriterleri sağlamaması, bu konuda yapılan taleplerin karşılıksız kalması, Evde Sağlık Hizmetleri’nin mevzuatında bulunan Harcırah Kanunu’na göre hesaplanması ve ödenmesi gereken günlük yevmiyelerinin hayli zamandır ödenmemesi, tüm bu hukuksuz uygulamalara karşı üyelerimiz ve sendika temsilcimiz tarafından dilekçe verilmesinden 2 iş günü sonra, üyelerimizin ve sendika temsilcimizin adeta hastane içi sürgün şeklinde birim değişiklikleriyle cezalandırılması, 1 yıldır veznede görev yapmakta iken, sırf üyemiz oldu diye arkadaşımızın görev yerinin değiştirilmek istenmesi, göreve yeni başlayan tıbbi sekreterlerin, atanma-istihdam amacına uygun olarak polikliniklerde hekim yanına dengeli dağılımlarının yapılmaması.Ayvacık Devlet Hastanesi’nin patronu ya da patroncukları olamaz. İdareciler de kamu emekçisidir. Hastaneyi yasalara, mevzuata, hukuk devleti ilkelerine uygun yönetmekle mükelleftir” dedi. 
 
SENDİKA ÜYELERİNE BASKI 
 
Ay sonu olmasına rağmen hala maaşların hesaplara yatırılmadığını dile getiren Coşan, şöyle devam etti: “Teşvik ödemeleri her ay aksayarak yatmaktadır. Bizler üç kuruş kazandığımız, insan hayatına dokunduğumuz işlerimize artık huzurla gelmek, evlerimize tükenmeden gitmek istiyoruz. Sendikamız ve üyelerimiz üzerindeki baskının yoğunlaştığı bugünlerde, hiçbir üyemizi en ufak sorununda dahi yalnız bırakmayacağımızın, yalnız hissettirmeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Üyemiz olsun olmasın, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin demokratik, özlük ve mali hakları için mücadele etmeye devam ediyoruz. Hiç birinizin hakkının yenmesine müsaade etmeyeceğiz. Nerde bir adaletsizlik, haksızlık, hukuksuzluk varsa orda olacağız.”