KFC ve Pizza Hut Kurdistan’daki şubelerini kapattı

img
AMED - Fast food restoran zinciri KFC ve Pizza Hut, Kurdistan’daki tüm şubelerini depremden sonra değişik tarihlerde kapatarak 220 işçiyi tazminatsız işten çıkardı. 
 
ABD merkezli fast food restoran zinciri Kentucky Fried Chicken (KFC) ve Pizza Hut, Kurdistan’daki şubelerini, yüzlerce işçinin haklarını vermeden kapattı. KFC ve Pizza Hut, Êlih, Çewlig, Riha, Dîlok, Meletî ve Amed’te bulunan tüm şubelerini depremden sonra değişik tarihlerde çalışanlarına bilgi vermeden kapattı. 
 
İŞÇİLER: BİZİ OYALADILAR
 
Amed’te toplam 5 şubede 67, diğer illerle birlikte 220 işçinin, kıdem ve ihbar tazminatları verilmeden önce istifaya zorlandığı ve ardından hiçbir gerekçe sunulmadan KFC ve Pizza Hut’ın şubelerine kilit vurulduğu belirtildi. İşçilerin iddialarına göre, çalışanların kıdem tazminatı almaması için bir yılını doldurmadan, işlerine son verildi. İşlerine son verilen işçiler, “yeniden alacağız” şeklinde oyalanırken, şubelerdeki malzemeler taşınmaya başlandı. Bazı işçilere depremden sonraki iki aylık sürede hak talebinde bulunmadıklarına dair sözleşme imzalatıldığı da ileri sürüldü.