Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!

img
İZMİR - Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sendika temsilcisi olan ve kanser tedavisi gören Sevda Anşen'in, kendisi için risk oluşturacak bir bölümde görevlendirilmesine tepki gösterildi. 
 
Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet İşkolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi Hastanesi temsilcilerinin görev yerinin usulsüz olarak değiştirilmesine ilişkin başhekimlik önünde basın açıklaması yaptı. "Usulsüz görevlendirmelere boyun eğmiyoruz" pankartı açılan açıklamaya sağlık emekçileri de katıldı. 
 
Genel Sağlık-İş Genel Sekreter Gazi Çeliker, temsilcileri Sevda Anşen’e düzenli şekilde yıldırma politikası uygulandığını belirtti. Bu politikaya karşı temsilcilerinin yanında olduğunu belirten Çeliker, "Bizim asıl talebimiz sendika işyeri temsilcimizin yaşadığı tüm olumsuzlukları yüz yüze konuşmak olmasına rağmen randevu taleplerimize idare tarafından herhangi bir dönüş yapılmamıştır, bizlerin söylediklerini duymak istemeyen idarecilere sesimizi buradan duyurmak istiyoruz. Ege üniversitesi hastanesi asıl görevini unutup kendini kanunların üstünde görmekte, çalışanlara eşit ve adil davranması gerekirken maalesef kendinden olmayanları dışlayan, amirin takdir yetkisini yanlı kullanan bir tutum sergilemektedir" dedi.
 
'SAĞLIĞI RİSKE ATILIYOR'
 
Temsilci Sevda Anşen'in kanser tedavisi gördüğünü belirten Çeliker, bağışıklık sisteminin zayıfladığına dair raporu olmasına rağmen görev yerinin değiştirildiğini aktararak, “6 aydır enfeksiyonun yoğun olduğu parazitoloji bölümünde çalışan arkadaşımızın yeni görev yeri yine solunum yoluyla enfeksiyon bulaşma riski yoğun olan solunum fonksiyon testi yapılan poliklinik oldu. Arkadaşımızın sağlığı neden bu kadar riske atılmaktadır. Sizin gibi düşünmeyen sağlık emekçileri sağlığı neden hiçe sayar şekilde baskı altına alınmaktadır" diye tepki gösterdi. 
 
'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
 
Zor ve kötü çalışma koşulları olan sağlık emekçilerinin aynı zamanda baskı ve mobinge maruz kalmaması gerektiğini ifade eden Çeliker, bu durumun aynı zamanda hastalara verimli, nitelikli sağlık hizmeti vermenin engellediğine işaret etti. Çeliker, üyelerinin mobbinge maruz kalmasına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.