Amed Tabip Odası Genel Kurulu: İyi hekimlik yapmaya devam edeceğiz

img
AMED - Amed Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününde sağlık hakkı için verilen kolektif mücadeleye dikkat çekildi. Yeni yönetim yarın yapılacak seçimle belirlenecek. 
 
Amed Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nu Amed Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Konferansın bulunduğu salona “Be ziman tendursiti nabe/ Anadilsiz sağlık olmaz” ile Dr. Mahmut Ortakaya’nın “Sağlıktan ve özgürlükten tasarruf edilemez sağlıktan tasarruf ölüm, özgürlükten tasarruf esaret getirir” sözlerinin olduğu pankart asıldı. 
Genel Kurul’a Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekili Adalet Kaya, çok sayıda kurum temsilcisi ve sağlık emekçileri katıldı. Genel Kurul yaşamını yitiren sağlıkçılar anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. 
 
Genel Kurul’da ilk sözü alan Amed Tabip Odası Başkanı Elif Turan, aynı zamanda hekim olan tutsak siyasetçiler Selçuk Mızraklı ve Semra Güzel’i selamladı. Doktor İlhan Diken’i de anan Turan,  Amed Tabip Odasının bir okul olduğunu söyledi. Tabip Odasının mücadele alanı olduğunu aktaran Turan, bu 4 yıllık sürecin mücadeleyle geçtiğine değindi. Kurumsal hafızanın aktarılması için yönetim kurulu olarak mücadele yürüttüklerini söyleyen Turan, bütün aktivistler ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Turan, “Biz hastalarımızı ilgilendiren her konuda söz söylemek zorundayız. Bu her konu bizim mücadele alanımızdır. Bundan sonra da iyi hekimlik yapmaya devam edeceğiz ” dedi. 
 
 ‘SAVAŞA KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ’
 
Ardından söz alan Amed DEM Parti milletvekil Adalet Kaya da, sağlıkta şiddet meselesi ve mobinge ilişkin hekim göçü yaşandığına dikkati çekti. Bu hekim göçünün büyük kısmının Kurdistan’dan yaşandığına dikkat çeken Kaya, Amed Tabip Odası’na ise barış için verdiği mücadeleden ötürü teşekkür etti. “Anadilde sağlık hizmeti almak mücadelesi verip örgütlü bir savaş karşıtlığı direnişi veriyorsunuz” diyen Kaya, “Hepimiz biliyoruz ki var olan siyasal iktidar psikolojik, stratejik, askeri olarak çetin bir savaş hazırlığı içinde o nedenle işimiz halen çok fazla. Biz biliyoruz ki Kurdistan, Ortadoğu ve dünyada devletler savaşı ve faşizmi yükseltiyorlar. Bunun karşısında mücadele eden hekimler, halk savunucuları ve milletvekilleri var. Bu yükseltilmek istenen savaşa karşı barış sözünü, barış siyasetini, demokrasiyi, eşitlik ve özgürlüğü örmemiz gerekiyor. Bu hepimizin mücadelesidir. Yeni seçilecek arkadaşlara şimdiden mücadelelerinde başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu. 
 
Ardından yapılan konuşmalarda da sağlığın önemine işaret edildi. Sağlık için kolektif mücadeleye değinen konuşmacılar, mücadelenin yürütülmesinin önemine işaret etti. 
 
Genel Kurul yapılan konuşmalar ardından Yönetim ve Denetleme Kurullarının raporlarının okunmasıyla sona erdi. Oda Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve Büyük Kongre Delegelerin seçimi için aday önerileri alındı. Yarın ise Tabip Odası’nda yeni yönetimi belirlenecek.