Eylemdeki BES üyelerinden 7 talep

img
HABER MERKEZİ – BES üyeleri, birçok kentte gerçekleştirdikleri eylemlerde taleplerinin karşılanmasını istedi. 
 
Büro Emekçileri Sendikası (BES), servis haklarının geri verilmesi, refah payının maaşlarına yansıtılması talebiyle ve zamlara karşı birçok kentte açıklama yaptı. 
 
AMED 
 
BES Amed Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu üyelerinin katılımıyla Sûr ilçesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumju (SGK) önünde açıklama yaptı. "SGK emekçilerinin mağduriyeti giderilsin, servis hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz" pankartının açıldığı açıklamada konuşan BES Amed Şubesi Eşbaşkanı Güneş Özel, BES olarak ülke genelinde alanlarda olduklarını söyledi. BES'in taleplerini sıralayan Özel, "Tüm kamu emekçilerini SGK emekçilerini yıllardır hepimize kaybettiren bu yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelesinde omuz omuza vermeye çağırıyoruz. Birleşirsek kazanacağız" dedi.
 
Özel, yerine getirilmesini istediği şu talepleri sıraladı: 
 
"*Başta mücadeleyle elde ettiğimiz servis hakkımıza dokunulmamalı ve servis hakkı olmayan bütün emekçiler için servis imkânı verilmeli, verilemeyen yerlerde emekçilere yol ücreti ödenmesini talep ediyoruz. 
 
*Kazanmış olduğumuz Anayasa Mahkemesi kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!
 
*İnsan onuruna yaraşır bir ücret ve refah payı verilmesini talep ediyoruz. 
 
*Bütün emekçilere 3600 ek gösterge verilmesini istiyoruz. 
 
*Bütün Emekçilere ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği ve kira yardımı yapılmasını talep ediyoruz.
 
*İş yerlerimizde ebeveyn hakkı olan kreş ve emzirme odalarının açılmasını talep ediyoruz.
 
*Mülakat haksızlığına son verilmesi istiyoruz."
 
Açıklama, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganıyla son buldu.
 
MERSİN 
 
Mersin'de SGK önünde yapılan açıklamada, BES'liler "İnsanca bir ücret, insanca bir yaşam istiyoruz" pankartını açtı. "Gerçek bir toplu sözleşme hemen şimdi" ve "Ek ödemeler emekli aylığına dahil edilsin" dövizlerinin taşındığı eylemde konuşan BES Şube Başkanı Kemal Göçmen, enflasyon nedeniyle emekçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini belirterek, "Kamuda personel servisleri kaldırılırken, birçok kamu kuruluşunda yemek, su, çay vb. giderlere ait bütçe kalemleri sınırlanmaktadır. İşyerlerinde emekçiler temizlik ve hijyen malzemelerini neredeyse kendileri temin eder hale gelmiştir" diye konuştu.
 
ANTALYA
 
Antalya'da BES Antalya Şubesi SGK Antalya İl Müdürlüğü önünde açıklaması yaptı. Sloganlarla iktidarın protesto edildiği açıklamada konuşan BES Şube Başkanı Devrim Mol, "80 milyon yurttaşa hizmet veren ve EYT’nin yarattığı aşırı iş yükü altında ezilen SGK emekçileri kazanılmış haklarından vazgeçmeyecektir. Bu koşullarda kamu emekçilerinin en temel ihtiyaçlarını karşılayamayacakları açıktır. Gerçekten tasarruf yapılacaksa hiç üretmeden ülkenin bütçesini hortumlayanlardan, rant çetelerinden yapılmalıdır" şeklinde konuştu. 
 
ADANA 
 
Adana'da SGK Adana İl Müdürlüğü önünde basın sendika üyeleriyle açıklama yapan BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz "Artık yeter emeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi. 
 
WAN
 
Wan'da da SGK il binası önünde bir araya gelen BES üyeleri adına açıklama yapan Ebubekir Orhan, "Çarşıda yaşanan enflasyon emekçilerin en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirmiştir. Ülkemiz kendi vatandaşları için artık bir tatil cehennemine dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.