Çiğli Belediyesi işçileri: İşimizi alana kadar eylemimiz sürecek

img
ANKARA - Çiğli Belediyesi’nden “Kod 4” maddesi ile hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan işçiler, CHP Genel Merkezi önündeki sürdürdükleri nöbette, “İşimizi geri alana kadar eylemlerimiz sürecek” dedi.  
 
Çiğli Belediyesi’nde çalışırken mesai saatinin bitmesine yarım saat kala kendilerine gönderilen mesajla “Kod 4” (Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi) maddesi öne sürülerek işten çıkarılan belediye işçilerinin nöbet eylemleri sürüyor. 
Çiğli Belediyesi önünde 38 ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde 3 gündür süren nöbette “İşimizi geri istiyoruz” yazılı pankart açan işçiler, basın açıklaması yaptı. 
 
‘BİR MESAJLA GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN İŞTEN ÇIKARILDIK’
 
Açıklamayı belediye işçileri adına yapan Çiğli Belediyesi Güvenlik İşçisi Gizem Dede, taleplerinin koşulsuz şartsız işlerine geri dönmek olduğunu belirterek, “Sebepsiz yere işten atıldık. Biz işimize geri dönmek istiyoruz. Biz başkanımızla da (CHP Yetkilileri) konuştuk bize bir geri dönüş sağlandı, 2 gündür geri dönüşü bekliyoruz. Fakat henüz bir geri dönüş sağlanmadı. Toplam 147 kişi işten atıldı. Bunların 125’i Çibel Temizlik Hizmetleri İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi çalışanı, 22’si ise Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi çalışanıdır. Kod 4 gerekçesi ile işten atıldık ve hiçbir gerekçe bildirilmedi. Bayram öncesi iş çıkışımıza yarım saat kala hepimize bir mesaj geldi ve işten atıldığımızı öğrendik. İşimize geri dönene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Açıklamanın ardından işçiler oturma eylemine devam etti.