İzBB'ye çağrı: Emekçileri enflasyona ezdirmeyin

img
İZMİR – İzBB ile toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine eylem başlatan memurlar, "Emekçileri enflasyona ezdirmeyin" çağrısı yaptı. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine devam eden eylemler kapsamında memurlar, bugünde eylemlerine devam etti. Kültürpark içinde bulunan İzBB 1 No'lu Hol önünde toplanan emekçiler, burada basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Toplu sözleşme kazanımlarımızı gasp ettirmeyeceğiz" pankartı açıldı. 
 
Burada işçilere seslenen Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, İzBB Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın emekçilerin kazanılmış haklarını gasp ederek, tehdit ve baskıyı sürdürdüğünü kaybetti. Sendikal ve anayasal haklarını koruyan emekçilere soruşturmalar açıldığını kaydeden Keleş, "Siz seçimlerden önce 14 Mart'ta sendikamızı ziyaret ettiğinizde 'Mevcut sözleşmeden daha iyi sözleşmeler yapacağız' sözünüzü hatırlatmak istiyoruz. Madem sendikaları yok sayıyordunuz neden ziyaretiniz sırasında 'Ben istersem yaparım, istemezsem yapmam' demediniz. Burada belediye memurlarını gerçek olmayan suçlamalarla itam ederek, baskı ve tehdit dilini kullanarak siyaset yapan birisi varsa kusura bakmayın o da sizsiniz" dedi.
 
'GELİN KONUŞALIM'
 
Kendilerine 21 ay boyunca zam olmayacak bir sözleşme önerildiğini anımsatan Keleş, "Bu ülkede enflasyon yok mu? Sayın Tugay, sendikamız ve belediye memurları sizden yeni bir hak talebinde bulunmuyor, mevcut kazanımların korunmasını istiyor, ancak siz ne diyorsunuz? 'Mevcut aldığınız sosyal denge tazminatına 2 yıl boyunca zam gelmeden devam edelim' diyorsunuz. Hayat pahalılığı yok mu? Geçim sıkıntısı yok mu? Sizin öneriniz emekçilerin kazanılmış haklarının 2 yıl boyunca sabit tutarak enflasyon karşısında erimesini sağlıyor. Biz de diyoruz ki 'Emekçileri enflasyona ezdirmeyin.' Toplu sözleşme masası kurulsun ve görüşmelerdeki pazarlıklar canlı yayınlansın, bütün medya organları davet edilsin, canlı yayında biz ne istiyoruz, idare ne teklif ediyor konuşalım" ifadelerini kullandı. 
 
İşçiler, açıklama sonrasında ağızlarına siyah bantlar yapıştırarak, 1 No'lu Hol içinde oturma eylemi yaptı.