Sendikalardan belediyelere operasyona tepki

img
İZMİR - Belediyelere yönelik operasyonlara tepki gösteren sendikalar, Colemêrg'de başlayan baskı politikasının batı illeri ile devam ettiğini, halkçı belediyeciliğin hedef alındığını vurguladı. 
 
Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçiler Sendikası (Belediye-İş) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) İzmir şubeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlara ilişkin Kültürpark’ta bulunan Hol-1 binası önünde açıklama yaptı. Eylemde "İşten atılan işçiler geri alınsın" ve "Kamu hizmeti üretmek suç değildir. Arkadaşlarımızı geri alacağız" pankartı açıldı. 
 
Tüm-Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Turgut Angün, iktidarın, sandıkta kazanamadığı belediyeleri yargı sopasıyla hizaya getirmeye, halkın iradesini gasp etmeye çalıştığını vurguladı. Colemêrg’ten İzmir'e, İstanbul'dan Adana'ya seçilmişlerin hedef alındığını söyleyen Angün, Colemêrg ile başlayan kayyım ve baskı politikalarının İstanbul, İzmir. Adana, Antalya, Adıyaman, Büyükçekmece belediyeleri ile devam ettiğini anımsattı. Yargının bağımsızlığının ortadan kaldırıldığını, muhalefetin kriminalize edilmeye çalışıldığını kaydeden Angün, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dönük operasyon da bu baskı politikasının bir parçasıdır. Sendikamızın Şube Kadın Sekreteri Şükrüye Yavuz'un da aralarında bulunduğu onlarca emekçi, sabahın erken saatlerinde evleri basılarak gözaltına alınmış, birçok arkadaşımız tutuklanmıştır. Oysa hepsi kamunun gözünün önünde çalışan, evleri işyerleri belli kamu emekçileridir" dedi.
 
‘SALDIRILAR KARŞISINDA SUSMAYACAĞIZ’
 
Operasyonlarla kamucu, toplumcu ve halkçı belediyeciliğin de hedef alındığını söyleyen Angün, "İktidar, her imzayı potansiyel suç olarak görüp kamu çalışanlarını korkuyla, belirsizlikle kuşatmak istiyor. Bu koşullarda kamu hizmeti üretmemek değil, üretmek suç haline getiriliyor. İktidarın bu politikalarına karşı bir kez daha haykırıyoruz: Kamu hizmeti üretmek suç değildir! Emekçiler suçlu değil, bu kenti var edenlerdir. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, bu hukuksuzluk sona ermelidir. Emekçilerin onuruna, emeğine, ekmeğine yönelik saldırılar karşısında susmayacağız" diye belirtti.