Kürtçe yazan gazeteci ve edebiyatçı kadınlara plaket verildi

img

DİYARBAKIR- MED-DER ve Kürt Edebiyatçılar Derneği, düzenledikleri etkinlik ile Kürtçe yazan gazeteci ve edebiyatçı kadınlara Kürtçe’ye katkılarından dolayı plaket verdi.

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ve Kürt Edebiyatçılar Derneği, Kürt Dil Bayramı nedeniyle Kürtçe yazan gazeteci ve edebiyatçı kadınlar için Sur ilçesinde bulunan bir kafede etkinlik düzenledi. Etkinliğe Kürt edebiyatçı ve gazeteci kadınların yanı sıra, Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve HDP il ve ilçe yöneticisi kadınlar da katıldı.

MED-DER ve Kürt Edebiyatçılar Derneği, Kürtçe yazan gazeteci ve edebiyatçı kadınları bir araya getirerek Kürt diline yaptıkları katkılar nedeniyle plaket verdi.

Etkinlik, MED-DER Eşbaşkanı Şilan Elmaskan’ın konuşmasıyla başladı. Etkinliğin 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı gününde yapılmak istediğini ancak pandemi nedeniyle etkinliğin ertelendiğini kaydeden Elmaskan, Kürtçe’ye verdikleri katkılardan dolayı etkinliğin edebiyatçı ve gazeteciler adına düzenlendiğini söyledi.

‘KÜRTLER DİLLERİYLE VARDIR’

Daha sonra konuşan HDP Diyarbakır Milletvekilli Remziye Tosun, aralarında Ayşe Gökkan, Roza Metina, Sultan Yaray gibi çok sayıda Kürt edebiyatçı kadın ve gazeteciye plaket vermenin önemine değinerek, bu tür etkinliklerin Kürt diline verdiği katkıya dikkat çekti. Tosun, “Kürt halkı diliyle vardır. 100 yıldır Kürt dili için bir mücadele veriliyor. Kadınların mücadelesi dil mücadelesini daha da başarıya ulaşacak” dedi. 

Etkinlik konser ve çekilen halay ile sona erdi.