20 EYLÜL 2021 GÜNDEMİ

img

* Washington Kürt Enstitüsü Müdürü Yousif Ismael, ABD’nin Irak’tan çekilmesi durumunda Kürdistan Bölgesi’ne çekileceğini belirterek, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin ulusal Kürt güvenliği üzerinde birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

* Kimsesizler mezarlığında 503 kişinin olduğunu açıklayan MEBYA-DER Eşbaşkanı Şeyhmus Karadağ, bu mezarlıklardaki çocuklarının cenazesini almak isteyen ailelerden yalnızda 45’nin cenazelerini alabildiğini söyledi.
 
* Cizre'de, 18 aylık Mehmet Uytun'u biber gazı tüfeğiyle ölümüne neden olan asker Hakan Alkan'a verilen hapis cezası, 18 bin 200 TL'lik para cezasına çevrildi. 
 
* MED TUHAD-FED ve TUHAY-DER eşbaşkanları, tutukluların açlık grevi eylemleriyle gündemleşen İmralı'daki tecridin son bulmasıyla sorunların kökten çözüme kavuşabileceğini söyledi. 
 
* Van'da eylem ve etkinlik yasağı bin 764'üncü gününe girdi. Valiliğin “AKP’nin mülkü amiri” gibi davrandığını belirten HDP İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, demokrasi mücadelesinden geri adım atmayacaklarını vurguladı. 
 
* "Firma küçülüyor" gerekçesiyle işten çıkarılan Murat Polat, annesiyle birlikte her gün işe iade edilmeyi talep ediyor. Oğlunun yanında yer alan anne Esme Polat, "Bize ekmek yoksa, onlara da huzur yok” dedi. 
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 196'ncı gününde devam ediyor. 
 
* Kobanê Davası’nın 4’üncü grup duruşmaları, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülecek. (10.00)
 
* Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan, Urfa'nın Siverek ilçesinde bulunan kabri başında anılacak. (11.00)
 
* Kürt bilgesi Musa Anter, katledildiği yerde ve mezarı başında anılacak; İstanbul'da da Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerine verilecek. (11.00-16.00-18.00)
 
* Sevda Çelemoğlu'nu katleden Soner Çetin'in yargılandığı davanın duruşması, İzmir 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (14.00)
 
* Suruç Aileleri İnisiyatifi, eylemlerinin 74'üncüsünü İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirecek. (18.00)