300 bin TL'ye makam asansörü

img
HABER MERKEZİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yaklaşık maliyeti 300 bin TL'ye olan makam asansörü yaptırdı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, “doğal afet ve salgın hastalık gibi acil durumlarda kullanılması gereken ihale” maddesiyle, bakanlık binasına yaklaşık maliyeti 300 bin lira olan “makam asansörü” yaptırdığı ortaya çıktı. 
 
Birgün’ün Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere dayandırdığı haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na Bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2 Temmuz 2020 tarihinde “Bir adet dört Durak 480 kilogramlık (6 kişi) Panoramik Hidrolik Makam Asansörü Yapım İşi” adı altında ihale yaptı. İhalenin sonucu bir yıl sonra 15 Eylül 2021 tarihinde açıklandı. İhale sonuç ilanına göre, “makam asansörü” ihaleye tek başına katılan ve 299 bin TL teklif veren Müzeyyen Ezgi Has’a verildi. 
 
İhale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu madde, kamuoyunda “adrese teslim ihale” olarak yorumlanıyor.