Batman’da mitinge katılım çağrısı

img

BATMAN – TJA ile DBP’nin Diyarbakır’da gerçekleştireceği miting için kadınlar ile bir araya gelen HDP’li Feleknas Uca, kadınların yaşam hakkının daralttığı bir dönemde yapacakları mitingin önemli bir yer tutuğunu belirterek, katılımın önemli olduğunu söyledi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP), "Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı" şiarıyla 16 Ekim'de Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği miting çalışmaları birçok ilde sürüyor. Bugün TJA’lı aktivistler ve HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca,  Batman’ın  Seyitler Mahallesi’nde kadınlar ile bir araya geldi. Kadınlara bildirilerin dağıtıldığı toplantıda mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Burada konuşan Feleknas Uca, kadınların yaşam hakkının daralttığı bir dönemde yapacakları mitingin önemli bir yer tutuğunu belirterek, katılımın önemli olduğunu söyledi.  Özel savaş politikasının bir parçası haline gelen fuhuş ve uyuşturucunun gençler arasında yaygınlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Uca, buna karşın yaşamın her alanında mücadele edilmesi ve örgütlülüğün sağlanması gerektiğini belirtti.