Suruç kayyımı hizmet yerine taşınmazları dağıttı

img

URFA - HDP'li Suruç Belediyesi kayyımı Kenan Aktaş, belediyeye ait taşınmazlarını bir bir emniyet, kaymakamlık, Tarım Müdürlüğü ve adliyeye tahsis etti. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 31 Mart 2019 yerel seçimlerde yüzde 58,57 oy oranıyla kazandığı Suruç Belediyesi'ne, 16 Kasım 2019 tarihinde kayyım atandı. Kayyım atanınca Suruç Belediye'nin 22'si HDP'li, 9'u AKP'li üyenin oluşturduğu Belediye Meclisi de feshedildi. Kayyım olarak atanan kaymakam Kenan Aktaş, ilçede belediyeye ait taşınmazları bir bir devlet kurumlarına tahsis ediyor. HDP'nin yaptığı projeleri de sahiplenen kayyım Aktaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri de kendine mal etti. 
 
KAYYIM ÇALIŞMALARI KENDİNE MAL EDİYOR
 
HDP tarafından onarılması için önerilen ve "Güvenlik" gerekçesiyle reddedilen Kobanê sınırında bulunan Atmenek (Mürşitpınar) Mahallesi'ndeki Süleyman Şah Dostluk Parkı, kayyım atanması sonrası çevresi düzenlenerek onarıldı. Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılan ve mesire alanına çevrilen parkı kayyım kendisine mal etti. Yine Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılan kırsal mahalle yolları da kayyım yönetimindeki Suruç Belediyesi sayfasından paylaşılarak Aktaş'a mal edildi. HDP projesi olan ve zemini de hazırlanan Suruç Öğretmenevi'nin yanındaki eski kaymakamlık lojmanının yerine yapılan parkı da Aktaş, kendi çalışmasıymış gibi belediye sitesinden yayınladı. 20 Temmuz 2015'te DAİŞ tarafından yapılan bombalı saldırıda 33 gencin yaşamını yitirdiği katliamın yapıldığı yer olarak hafızalara kazınan Amara Kültür Merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü yapılmak istendi ancak HDP'li Belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerinin çabaları sonucunda bu fikirden vazgeçildi. Ancak daha sonra Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılarak ismi Gençlik Merkezi olarak değiştirilen mekanı da kayyım kendine mal etti. 
 
TAŞINMAZLAR TAHSİS EDİLDİ
 
Bir önceki kayyım döneminde milli eğitim müdürlüğüne tahsis edilen Beyaz Saray, 2019 Mart'ta HDP tarafından kazanılan Suruç Belediyesi meclisi tarafından geri alınması için meclis kararı alınmıştı. Çıkarılan kararın ardından belediyeye atanan kayyım Kenan Aktaş ise, Beyaz Saray'ı bu kez Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis etti. Bina şuan Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılıyor. Yine kayyım Aktaş tarafından belediye ait olan Aligör Mahallesi'ndeki eski belediye hizmet binası ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Kobanê yolundaki Yıldırım Mahallesi'nde bulunan 112 ada 116 nolu parseldeki 3 dönümlük arazi de bir önceki kayyım döneminde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne tahsis edildi. HDP'li meclis üyeleri mevcut taşınmazın kararını iptal etse de kayyım atanan Aktaş, bir kez daha 3 dönümlük araziyi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne tahsis etti. 
 
30 DÖNÜM ARAZİ DAĞITILDI
 
Suruç Belediyesi'ne ait olan yaklaşık 30 dönümlük Buğday Pazarı olarak bilinen taşınmaz da kayyım Aktaş tarafından kurumlara hibe edildi. Kayyım tarafından alınan kararla 30 dönümlük arazi Adliye Binası, emniyet ve kaymakamlık yapılmak üzere devlet kurumlarına tahsis edildi. Tahsis edilen Buğday Pazarı'nın Proje ihalesinin sona erdiği inşaat ihalesinin de yapılma aşamasında olduğu öğrenildi. 
 
AKP'LİLER KAYYIMIN TOPLANTISINDA 
 
Kayyım Aktaş'ın fes ettiği meclisteki AKP'li 9 Suruç Belediye Meclisi üyesi ve AKP İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ilçe başkanı Mustafa Doğan ve AKP'li yöneticilerle çektiği fotoğraf paylaşıldı. 15 Eylül'de çekilen fotoğrafta AKP'liler, kayyımın istişare toplantısına katıldığını sanal medya hesaplarından paylaşırken, mevcut durum ilçe halkı tarafından "Kayyımın halka hizmeti yok. Ancak AKP'lilerle fotoğraf çektirsin" tepkilerine neden oldu.  
 
MA / Müjdat Can - Ferhat Çelik