Sur’da bulunan cenazenin Hakan Arslan’a ait olma ihtimali güçlendi

img

DİYARBAKIR - Sur’da sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitiren Hakan Arslan’a ait olduğu tahmin edilen cenaze ile baba Ali Rıza Arslan’dan alınan DNA örneği yüzde 60 uyuştu. Kesin teşhis için anne Melike Arslan’dan da DNA örneği alındı.

Diyarbakır’ın 2015-2016 yılları arasında çatışmalara sahne olan Sur ilçesinin Hasırlı Mahallesi’nde kazı çalışması yürüten ekiplerin 7 Şubat 2021 günü rastladıkları cenazeye ilişkin yapılan DNA incelemesi, cenazenin o dönem burada hayatını kaybeden Hakan Arslan’a ait olabileceği ihtimalini güçlendirdi.
 
Katolik Kilisesi ve Hasırlı Mescidi arasında kalan alanda yürütülen kazı sırasında rastlanan cenaze, Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırıldı. Bunun üzerine ilçede 106 gün süren çatışmalar sırasında 22 Ocak 2016’da yaşamını yitirdiği ve Hasırlı Camisi’nin yanına defnedildiği yönünde bilgilere ulaşsalar da cenazesinin bulunmasına dönük çabaları o güne dek sonuçsuz kalan Hakan Arslan’ın Erzurum’da yaşayan ailesi, bulunan cenazenin çocuklarına ait olabileceği umuduyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.
 
DNA ÖRNEĞİ YÜZDE 60 UYUŞTU
 
Avukatları aracılığı ile Başsavcılığa yazılı dilekçeyle başvuru yapan baba Ali Rıza Arslan’dan kimlik tespiti için 2016 yılında alınan DNA örneği incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonucunda Hakan Arslan ile babasından alınan DNA örnekleri yüzde 60 oranında uyuştuğu öğrenildi.
 
KESİN TEŞHİS İÇİN ANNEDEN ÖRNEK ALINDI
 
Kesin kimlik teşhisi için ise Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Arslan’ın annesi Melike Arslan’dan geçen hafta DNA örneği alındı. Anneden alınan örnek üzerinde yapılacak inceleme sonucunda cenazenin Hakan Arslan’a ait olup olmadığı netleşecek.