DBP’den komploya karşı ortak mücadele çağrısı

img
DİYARBAKIR - PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen komployu kınayan DBP, “Komplonun son bulması ve özgürlüklerin kazanılması için demokrasi ve özgürlüklerden yana tüm kesimleri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diye belirtti. 
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), yaptığı yazılı açıklama ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim komplosunu kınadı. Komployla Ortadoğu’nun yeniden dizayn edilmeye çalışıldığının belirtildiği açıklamada, “Halklarımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesini, kendi kendini yönetme isteği, halkların devrim tutkusu tasfiye edilmeye çalışıldı” denildi. Komplonun geliştirildiği tarihten bugüne yaşanan gelişmelerin bunu somut olarak ortaya koyduğunun vurgulandığı açıklamada, komplonun 24’üncü yılında güncellenerek devam ettiği ifade edildi. 
 
KOMPLONUN ORTAKLARI 
 
“Sayın Öcalan’a karşı uygulanan mutlak tecrit, Kürt halkının iradesini yok sayan kayyım politikası, sınır tanımayan Kürt halkına karşı düşmanlık nedeniyle ısrarla devam ettirilen kirli savaş, her gün siyasi operasyonlar, özel savaş yöntemleriyle kadın ve gençliğe karşı yürütülen kirli politikalar, diline, doğasına karşı yürütülen talan politikası” gibi örneklerin komplonun devam ettirildiğinin göstergeleri olduğunun hatırlatıldığı açıklamada,  “Yine tüm bu faşist politikaların devam ettirilmesine ses çıkarmayan uluslararası kesimler bu komplonun devam ettirilmesinin ortak olanlardır” diye belirtildi. 
 
DAYANIŞMA ÇAĞRISI
 
Kürt halkının dün olduğu gibi bugün de tüm Ortadoğu’nun ilerici ve demokratik güçleriyle birlikte demokrasi mücadelesi sürdürdüğünün ifade edildiği açıklamada, “Bu mücadelenin sonuçlarında 4 parça Kürdistan’da siyasi ve toplumsal gelişmeler, kazanımlar ortaya çıkartmıştır. 24. yılına giren uluslararası komplo başta Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere kadınların, tüm mazlum halkların amansız direnişi ile boşa çıkartılmıştır. Bu komploda ısrar demokratikleşmemede ısrardır. 9 Ekim uluslararası komployu lanetliyor, komplonun son bulması ve özgürlüklerin kazanılması için demokrasi ve özgürlüklerden yana tüm kesimleri birlikte mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.