Cezaevinde toplu işkenceye ‘Esat Oktay’ hatırlatması

img
URFA -  Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutukluların toplu bir şekilde darp edilmesine tepki gösteren HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, “Esat Oktay tutukluların iradesini kıramadıysa, sizde hiçbir şekilde kıramayacaksınız” dedi. 
 
Urfa’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Suruç İlçe Örgütü, Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde işkenceden geçirilen tutukluların lağım akıntısı olan odalara konulmasını protesto etmek amacıyla açıklama yaptı. Parti binası önünde yapılan açıklamaya, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, partililer ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. HDP’li vekil Ayşe Sürücü, partisinin Suruç İlçe Eşbaşkanı Yaşar Gündüzalp’ın onanan cezası nedeniyle tutuklanmasına tepki göstererek, “HDP’liler gözaltı, tutuklama karşısında asla geri adım atmaz. AKP-MHP iktidarının amacı partimizi tavsiye etme. Bunu iyi bilsinler Suruç devrimci bir kent, yüzde 80’i HDP ile yürüyor. Suruç halkı bugüne kadar partisine sahip çıktı ve çıkmaya devam edecek” dedi. 
 
‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’
 
Cezaevinde toplu işkenceye dair Sürücü, “Bugün Esad Oktay’ın ruhunu cezaevlerinde yaşatmak istiyorlar ancak Kürt halkı 12 Eylül’de cezaevlerinde nasıl direndiyse, yine direnecek. Keyfi uygulama ve baskılar ile siyasi tutukluları yıldıramazlar. Bir an önce yaralı olan tutuklular tedavi edilmeli. Cezaevinin bu uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Nasıl Esat Oktay Diyarbakır Cezaevi’nde tutukluların iradesini kıramadıysa, bugün sizde Hilvan’da hiçbir şekilde tutukluların iradesini kıramayacaksınız. Biz dışarıda olanlar da bu hukuksuzluğa karşı sonuna kadar direneceğiz” şeklinde konuştu.