HDP'den DİAY-DER’e ziyaret

img
İSTANBUL - Kürtçe hutbe okudukları için üyeleri tutuklanan DİAY-DER'i ziyaret eden HDP’li Tülay Hatimoğulları, bu durumun İslam dininin değerlerine, adalete ve vicdana uymadığını söyledi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, Kürtçe hutbe okudukları için üyeleri tutuklanan Din Alimleri Derneği’ni (DİAY-DER) ziyaret etti. Hatimoğulları’na, Parti Meclisi (PM) üyesi Nesimi Aday ve partililer de eşlik etti. 
 
DEVLETİN AMACI 
 
Ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren DİAY-DER yöneticisi Mele Yusuf İnan, dayanışmanın kutsal olduğunu söyledi. Derneklerine dönük baskılara değinen İnan, devletin bu baskı ve operasyonları bir amaç doğrultusunda yaptığını ifade etti. İnan, “Bizi korkutmak, susturmak ve bezdirmek istiyor. Ancak bizler doğruyu ve hakikati söylemekten asla ödün vermeyeceğiz, bu yolumuzda devam edeceğiz” dedi. 
 
Hatimoğulları, bu baskıların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını belirterek, “Haksız tutukluluk sürecinin olduğu aşikardır. Bizler bunu kabul etmiyoruz” dedi. Bu durumun hiçbir İslam değerine, adalete ve vicdana uymadığını söyleyen Hatimoğulları, cezaevinde olan alimlerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.