Gazeteci Şahin’in yurt dışı yasağı kaldırılmadı

img
DİYARBAKIR - Gazeteci Hatice Şahin’in yargılandığı dava, eksik hususların giderilmesini talebiyle ileri tarihe ertelendi. 
 
Yeni Yaşam Gazetesi muhabiri Hatice Şahin’in Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) faaliyet yürüttüğü iddiasıyla “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın 6'ncı duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Meslektaşları ve haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmeleri, gizli tanık ifadeleri, Diyarbakır-İstanbul uçak biletleri suç delili sayıldığı yargılamada, Şahin duruşmaya katılmazken, avukatı Resul Tamur hazır bulundu. 
 
Duruşmada iddia makamı, dava dosyasına gelen bilgi ve belgelere karşı bir diyeceklerinin olmadığını ifade ederek, Şahin hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına, başka bir soruşturmada şüpheli olan Derya Aslan’ın ifadesinin bir örneği için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan müzekkerenin beklenmesini talep etti. 
 
Şahin’in avukatı Resul Tamur ise müvekkili hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını ve dosyasındaki eksik hususların giderilmesini talep etti.
 
ERTELENDİ
 
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Şahin hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılması yönündeki talebi reddetti. Mahkeme, başka bir soruşturmada şüpheli olan ve gizli tanık ifadesinde ismi geçen Derya Aslan’ın isimli kişinin ifade örneğinin mahkemeye gönderilmesi için bir önceki duruşmada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan müzekkereye cevabın beklenmesine karar verdi. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 26 Ocak 2022 tarihine erteledi.
 
Şahin, DTK’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 9 Ekim 2018 tarihinde gözaltına alınmış ve yurt dışına çıkma yasağı yönünde adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakılmıştı.