Türkiye DAİŞ’li Casim’i neyin karşılığında Irak’a verdi?

img
HABER MERKEZİ - Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin “Yurtdışında özel bir operasyonla” yakalandı dediği DAİŞ’li Sami Casim'in Türkiye tarafından teslim edildiği öğrenildi. Casim’in Suriye’de değil, Türkiye’de yakalandığını savunan gazeteci Doğan Çetin, “al-ver”in neyin karşılığında yapıldığını irdeledi.
 
Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin 2 gün önce Twitter hesabından “Yurtdışında özel bir operasyonla” yakalandı dediği DAİŞ’in başındaki Ebu İbrahim el Haşimi el-Kureyşi’nin yardımcısı Sami Casim’in Türkiye tarafından teslim edildiği ortaya çıktı. Reuters’a konuşan Iraklı güvenlik kaynakları, Casim'in Türkiye’nin kontrolü altında olan Suriye'nin kuzeybatısında yakalandığını ve Türkiye'den Irak'a askeri uçakla götürüldüğünü aktardı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın hakkında bilgi verenlerin 5 milyon dolarla ödüllendirileceğini belirttiği Casim’in Irak’a teslim edilmesinin zamanlamasına dikkati çeken gazeteci Doğan Çetin, Türkiye’nin bunun karşılığında Irak Seçimlerinde merkezi hükümete propaganda jesti ve Federe Kürdistan’da PKK’ye yönelik yaptığı operasyonlara sus payı olarak verildiğini ifade etti. 
 
‘KARŞILIĞINDA NE ALINACAK?’ 
 
DAİŞ’li Casim’in Türkiye’de olduğu imalarında da bulunan Çetin, Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) yazdığı “DAİŞ’in ikinci ismi Türkiye’de yakalandıysa…” yazısında söz konusu “al-ver”in neyin karşılığında yapıldığını gündeme taşıdı. Türkiye’nin bir süredir Irak topraklarında ve Federe Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye yönelik operasyonlar yaptığını hatırlatan Çetin, Casim’in teslim edilmesini karşılığında böylesi bir pazarlık olduğunu söyledi. Yazısını “Türkiye’nin ne verdiği kısmen anlaşılıyor ama alacakları yeni tehlikelerin habercisi değil mi?” diye tamamlayan Çetin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bir süredir Bağdat ve Hewler’de irtibatta olduğunu hatırlattı.