Şenyaşar ailesine Batman'dan destek: Talepleri talebimizdir

img
URFA - KESK'liler ve Demokrasi Platformu, Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar ailesine dayanışma ziyaretinde bulundu. 
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti’ne devam ediyor. Batman'dan gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşenleri ve Demokrasi Platformu’ndan oluşan bir heyet, “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda aileyi ziyaret etti. KESK Urfa Şubeler Platformu’nun eşlik ettiği heyeti, aile “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle karşıladı.
 
Yaşanan saldırı ve 3 yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesini anlatan Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti'ni talepleri kabul edilinceye kadar sürdüreceklerini söyledi.
 
YETKİLİLER SESSİZ
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, Şenyaşar ailesiyle dayanışma amacıyla kente geldiklerini dile getirdi. Ailenin 220 gündür adalet arayışında olduğunu belirten Topkan, bu durumun başka bir örneği olmadığını söyleyerek, "Anne adalet için mücadele ederken yetkililerin sesiz kalması kabul edilemez. İktidarın hukukunun geldiği noktayı gözler önüne sermekte. Bizler bu mücadelenin yanındayız. Annenin tutuklu oğlu biran önce bırakılmalı. Annenin sesine ses olmaya, bu mücadeleyi ortaklaştırmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
‘NEMRUTLARA KARŞI İBRAHİM OLACAĞIZ’
 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek de dünyanın gözü önünde bir katliam yapıldığını belirterek, “Burada bir zulüm var, adalet her gün burada ölüyor. Aile hakikat peşinde, hakikat gerçektir. Bu zulmü yapanların yargılanmasını istiyorlar. Emine annenin sürdürdüğü adalet mücadelesi bizim mücadelemizdir. Nemrutlara karşı İbrahim olacağız. Bizim tarafımız Emine annenin tarafıdır, onun talepleri taleplerimizdir” diye ifade etti. 
 
Heyet, bir süre aile ile birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.