Binlerce Efrînli tehditleri yürüyüşle protesto etti

img
HABER MERKEZİ - Til Rifet ilçesinde yürüyüş yapan binlerce Efrînli, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük saldırı tehditlerini protesto etti. 
 
Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırıları tehditleri Til Rifet ilçesinde protesto edildi. Til Rifet Kavşağı’na toplanan ve yürüyüşe geçen binlerce kişi, “Uluslararası sessizliğe hayır”, “Uluslararası sessizlik bizi öldürüyor” yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüşün ardından mitinge dönüşen eylemde konuşan Efrîn Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Zelûx Bekir, Türk devletinin Til Rifet ilçesi ile Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırı tehditlerini kınadı. Halkın direnişiyle işgalcileri Suriye topraklarından çıkaracaklarını belirten Zelûx, “Şehba halkının direnişi Efrîn’de Türk devletine karşı 58 boyunca sürdürülen direnişin devamıdır. Biz çocuklarımız olmadan yaşayamayız ama ülkemiz olmadan da yaşayamıyoruz. Bütün gücümüzle işgalcilere karşı direneceğiz. Türk devleti tehditleriyle iç krizini dışarıya taşırmak istiyor” dedi. 
 
Şehba Kantonu sakinleri adına konuşan Mihemed Weysi de, Türk devletinin özel savaş yöntemleri kullanarak Kuzey ve Doğu Suriye halkları arasında karışıklık çıkarmak istediğini belirtti. 
 
Miting yapılan konuşmaların ardından sona erdi.