Ranya’da kimyasal silaha karşı kitlesel yürüyüş

img
HABER MERKEZİ - Özgür Halk İnisiyatif öncülüğünde Ranya ilçesinde Türkiye’nin kimyasal silah kullanmasına karşı kitlesel bir yürüyüş düzenledi. 
 
Süleymaniye’nin Ranya ilçesinde Özgür Halk İnisiyatifi, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına ve kimyasal silah kullanmasına karşı kitlesel bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı.
 
SAVAŞ SUÇU
 
Yürüyüşün ardından açıklama yapan İdris Abdullah, “Türkiye’nin ırkçı ve şovenist zihniyet üzerine kurulmuş. Kürt halkının varlığını ve kimliğini inkar ediyor. Kürt halkını yok etmek için onlarca yıldır saldırıyor. Türkiye Kürt halkını siyasi, kültürel ve fiziki olarak yok etmek için her türlü çabayı gösteriyor. Son birkaç aydır askeri güçlerle ve yasak silahlarla Kürdistan'ın çeşitli yerlerinde katliamlar, yıkımlar yaparak, savaş suçu işliyor.”
 
TÜRKİYE CEZALANDIRILMALI
 
Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) ve insan hakları örgütlerinin sessizliğine tepki gösteren İdris Abdullah, Kürdistan Bölgesi’ni, Irak ve uluslararası toplumu, AB, ve BM’yi kimyasal silah saldırılarına karşı çıkmaya çağırdı. İdris Abdullah, kimyasal silah kullanan Türkiye’nin cezalandırılması gerektiğini söyledi.