24 EKİM 2021 GÜNDEMİ

img
* Kürt sorununun çözümü için yol ve yöntemler ortaya koyan, şiddet politikasıyla hedefe konulup kapısına mühür vurulan DTK çalışmalarına katılan çok sayıda kişiye bir bir hapis cezaları verilmeye başlandı.
 
* Suruç Katliamı Davası avukatlarından Serdi İzol, aradan geçen 6 yılda görülen 21 duruşmada usule ilişkin yargılamaların yapıldığını belirterek, dosyanın tek tutuklu sanığa ceza verilerek kapatılmak istendiğini söyledi. 
 
* Ramazan Besili’nin “Karıncanın Sustuğu” şiir kitabı Aram Yayınevi’nden çıktı. Besili’nin her bir şiiri, dipsiz kuyulara atılsa da, birkaç metrekarelik alanda dünyadan tecrit edilse de devrimcinin hafızasının doğa gibi canlı kaldığını gösteriyor.
 
* Prof. Dr. Mustafa Durmuş, Türkiye’nin “kıt kaynaklarını” askeri amaçlar için en fazla ayıran ülkeler arasında sıralandığını belirterek, mevcut ekonomiyle yeni bir savaşa girmenin “yangına körükle gitmek” olduğuna dikkati çekti.
 
* Afganistan'ın ilk kadın valisi Dr. Habiba Sarabi, "Her şeyi bir gecede kaybettik. Küllerimizden doğup yeniden mücadele etmeliyiz" diyerek, dünya kadınlarının dayanışmasıyla Taliban’ın gideceğini söyledi. 
 
* Her gün giderek artan hayat pahalılığını yorumlayan 27 yaşındaki Recep Okkaş, zamlar nedeniyle hayallerini ertelediğini belirtirken, 75 yaşında sokakta tesbih ve yüzük satarak geçimini sağlayan Ali Kay, “Sonu uçurum” dedi. 
 
* Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kadriye Encü'yü mücadele arkadaşları, "Tek muradı bir gün katillerle yüzleşmekti" sözleriyle anlattı. 
 
* Silopi Belediyesi, okula giden ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerin rahat çalışması için Mîr Celadet Ali Bedîrxan Kütüphanesi’ni açtı. Belediye Eşbaşkanı Süleyman Şavluk, kayyımın Siirt’te sildiği ismi yaşatacaklarını söyledi. 
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 230'uncu gününde devam edecek. 
 
*TMMOB 7’nci Kadın Kurultayı, Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde gerçekleştirilecek. (10.30-16.00) 
 
* HDP Kadın Meclisi, Taksim'de bulunan bir otelde “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Çalıştayı” düzenleyecek. (11.00-16.00)
 
* HDP Gençlik Meclisi, “Bağımlılığı kıralım özgür yaşamı kuralım” şiarıyla Şırnak'ın Silopi ilçesinde panel ve şölen düzenleyecek. Ozan Yıldız Futbol Turnuvası'nın final maçı oynanacak. (13.00-22.00)
 
* HDP, Eş Genel Başkan Mithat Sancar'ın katılımıyla Antalya'da miting düzenleyecek. (13.00-16.00)  
 
* TJA ve HDP Kadın Meclisi, Esenyurt'ta şölen düzenleyecek. (14:00)
 
* MKM, "Berbang" (Tan Vakti) şiarıyla HDP Adana İl Örgütü binasında etkinlik düzenleyecek. (15.00-17.00)
 
* İşçiler, "İşçi, emekçi mitingi" için Kartal Meydanı'nda bir araya gelecek. (14:30 -18:00)