DAD: Tezkereye hayır, barışa ikrar verelim

img
DERSİM- Tezkereye karşı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunan DAD, tezkereye hayır diyerek barışa ikrar verilmesini istedi. 
 
Demokratik Alevi Dernekleri(DAD), Meclis’te oylanacak olan Irak ve Suriye tezkeresine dair yazılı bir açıklama yaptı.  “Savaşa dayanak değil, Barışa umut olalım” başlığıyla yayınlanan açıklamada, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunularak, tezkereye hayır diyerek barışa ikrar vermek gerektiği belirtildi.
 
‘ÖLÜME ONAY VERMEK'
 
Şuana kadar tezkereye karşı ciddi bir itirazın oluşmadığına dikkati çekelen açıklamada, “Muhalefet topyekûn milyonlarca insanın yurtlarından sürülmesine, binlercesinin ölümüne, kendi evlatlarının canlı yayın ile gözlerinin önünde yakılmasına tanık oldukları savaş yaklaşımına onay vermektedir. Tek tek edep erkan bilmeden iktidarın arkasına dizilmelerine tanık olacağız. Mesele nedir beka sorunu, iktidar bu korku yöntemi ile yıllardır hizalıyorken savaşa karşı bu kadar hünersiz olmak halklara, savaştan, Akdeniz’de onca ölüme hiç hürmet beslememek değil de nedir?” diye soruldu.
 
‘TEZKEREYE HAYIR'
 
Açıklamanın sonunda “Zaman meydan kurup hak kelamını söyleme zamanıdır. Toplumsallığa hizmet etmeyen her söz suçtur, yalandır. Gelin tezkereye hayır diyerek barışa ikrar verelim” denildi.