Azra Haytaoğlu’nun katiline ağırlaştırılmış müebbet talebi

img
ANTALYA - Azra Gülendam Haytaoğlu’yu katleden Mustafa Murat Ayhan hakkında hazırlanan iddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.
 
Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'yu (21) katlettikten sonra beden bütünlüğünü bozarak, ormanlık alana gömen Mustafa Murat Ayhan hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Fail hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianame, Antalya 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.
 
Failin katliamı itiraf ettiğine yer verilen iddianamede, Cumhuriyet Savcısı’nın tecavüz tespiti de yer aldı. 
 
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
 
Savcı, iddianamede şunlara işaret etti: “Şüphelinin maktulü öldürmesini gerektirecek aralarında herhangi bir husumet bulunmamaktadır. Aksine, şüpheli maktulü ağına düşürmek için kendisini iş vaadiyle ikna edip evine götürmüştür. Cinsel tatmini zorla gerçekleştirmiştir. Direnen ve kendisini şikayet edeceği korkusuyla maktulü öldürmüştür. Şüphelinin böylece üzerine atılı 'nitelikli kasten öldürme', 'nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'hırsızlık' suçlarını işlediği anlaşılmıştır. Şüphelinin bu suçlardan tek tek sorumlu tutulması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır."
 
İddianamede fail Ayhan için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenirken, dava önümüzdeki günlerde görülecek.
 
NE OLMUŞTU?
 
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’dan, 28 Temmuz'da evden çıktıktan sonra haber alınamadı. Telefonu kapalı olan ve kendisine ulaşılamayan Haytaoğlu için sosyal medyada eylem gerçekleştirildi. Ailenin polise başvuruda bulunmasının ardından başlatılan arama çalışmaları kapsamında 5 gün boyunca haber alınamayan Haytaoğlu’nun, Mustafa Murat Ayhan tarafından katledildiği ve cenazesine işkence edildiği ortaya çıktı. Fail, gözaltına alındıktan sonra Haytaoğlu’nu katlettiğini itiraf ederken, cenazeyi gömdüğü yerleri ekiplere gösterdi. Haytaoğlu’nun cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsiden sonra ailesinin yaşadığı Osmaniye’de defnedildi.