Operasyon bölgesindeki yaşlı çiftten haber alınamıyor

img

MARDİN -Mardin'de 5 gün önce başlatılan askeri operasyondan bu yana İbrahim ve Faize Dinler çiftinden haber alınamıyor. 

Mardin’in Ömeryan bölgesinde 22 Ekim'de başlatılan askeri operasyon devam ederken, bölgede bulunan Qurdîsê (Yardere) kırsal mahallesinde yaşayan bir çiftten haber alınamıyor. İbrahim (73) ve Faize (72) Dinler çiftinden haber alamayan ailesi endişe duyarken, köyde telefon şebekeleri de çekmiyor. 

Yaşlı çiftten haber alamayan kızları Yüksel Gedik, ailesi için endişeli olduklarını belirterek, "Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Orada neler olduğunu bilmiyoruz. Telefonlar çekmiyor. Kimsenin kimseden haberi yok. Birilerinin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Haber almak istiyoruz. Başlarına bir şey gelmiş olmasından endişeliyiz" dedi.

Şebeke çekmeyen köyde kimseye ulaşılamazken, yakın köylerde ulaştığımız kişiler de köyde kimseden haber alamadıklarını aktardı. Köyde gözaltı işlemlerinin olup olmadığı konusunda ise bilgi edinilmedi.

Bölgedeki operasyona dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada 2 HPG'linin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Hayatını kaybedenlerden birinin kadın olduğu belirtilirken, diğer isme dair açıklama yapılmamıştı.