Sınırdan Barzanî'ye çağrı: Kürt ittifakı ekmek ve su kadar ihtiyaç

img

ŞIRNAK - Metîna bölgesi sınırında bulunan Beytüşşebap'ın Hemka köyü kanaat önderleri, KDP Genel Başkanı Mesud Barzanî'ye seslenerek, bu süreçte Kürt ittifakının ekmek ve su kadar ihtiyaç olduğu hatırlatmasında bulundu. 

Federe Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde kalan Metîna bölgesine sınır olan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Hemka köyünün kanaat önderleri, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzanî'ye seslenerek, bu süreçte Kürt ittifakının ekmek ve su kadar ihtiyaç olduğunu hatırlattı.
 
BİRLİK ÇAĞRISI 
 
Hemka köyünün kanaat önderlerinden Fuat Acer (80), bu süreçte Kürt ittifakının elzem olduğunu dile getirerek, "Artık barış ve birliğin olsun ve bu topraklara huzur gelsin. Huzurun olmadığı yerde yaşam zehir gibidir. Bu kanın bir an önce durmasını ve barışın sağlanmasını istiyoruz. Artık çocuklarımız ölmesin. Annem ve babam Kürt'tür, dilim de Kürtçedir. Bu böyledir ve artık birlik olmalıyız" dedi.
 
'KÜRTLER İÇİN BİRŞEY YAPMADI'
 
Barzani ailesinin Kürt ulusal birliğine karşı tutumlarına dikkati çeken Acer, "Bugüne kadar Barzani Kürtler için hiçbir şey yapmadı. Her seferinde kişisel menfaatleri için hareket etti. Bu da onlarca Kürt çocuğunu öldürmekten başka bir şeye yaramadı. Eğer Barzani halkıyla birlik olsaydı, bizler bugün bunları yaşıyor ve konuşuyor olmazdık. Kendi halkından olan insanları öldürmeye ne hakkı var? Bölgedeki bütün köyler onlar yüzünden boşaltıldı. Şimdi bölgedeki halk ondan kaçarak Avrupa'ya gitmek zorunda kalıyor. Eğer Barzani, halkının yanında yer alsaydı ve destek verseydi bugün bunlar olmazdı. Dünyanın petrolü onun elinde. Neden halkına destek vermiyor? Halkı açlıktan kaçıp Avrupalara yerleşiyor. Artık ittifak olun ve bu uygulamalara son verin" çağrısı yaptı. 
 
'İÇİMİZDE BARIŞI SAĞLAYALIM'
 
Köyün bir diğer kanaat önderi olan İbrahim Acer (70), birlik ve beraberliğin olmadığı yerde çatışma ve savaşların olduğunu anımsatarak, bir an önce birliğin sağlanmasını istediklerini söyledi. Sadece Kürt halkı değil, bu topraklarda yaşayan bütün insanların birlik içinde yaşaması gerektiğini belirten Acer, "Bizler halkımıza bağlıyız. Kürt halkının öncülüğünü yapanlar ittifak olmalıdır. Tek isteğim, Kürt halkının birlik ve beraberliğidir. Kendi aramızda barışı sağlamalıyız. İç barışı gerçekleştirmeden toplumsal barışı kuramayız. Bu savaşların durması gerekiyor. Huzur olmadıktan sonra dünyanın bütün parası benim olsa ne fayda eder. Bu şekilde içimiz buruk. Çünkü birlik değiliz. Bizim tek ihtiyacımız birliktir" diye belirtti. 
 
KÜRTLER KAZANACAK 
 
Bir diğer kanaat önderi Hoca Cin (65), Kürt ulusal birliğinde yaşanan sorunlara değinerek, şunları dile getirdi: "Erdoğan ne derse Barzani onu yapıyor. Türkiye, Başûrê Kurdistan'ın her yerinde karakol yapmış. Başûrê Kürdistan artık Türkiye'nin bir parçası gibi olmuş. Bu gözler çok şey gördü... Bu yaşıma kadar Kürt birliği için mücadele ettim ve bu birlik talebimden de hiç bir zaman vazgeçmedim. Kürtler bitsin, yok olsun istiyorlar. Ama Kürtler birlik olursa üstesinden gelemeyeceği şey yoktur. Her şeye rağmen Kürtler kazanacak. Kimsenin gücü Kürdü bitirmeye yetmez. Bu yüzden birlik olalım, güçlenelim ve bu saldırılar karşısında ortak tavır alalım." 
 
MA / Zeynep Durgut