Ömeryan bölgesinde yaşamını yitiren Özgün defnedildi

img

DİYARBAKIR - Mardin'in Ömeryan bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Songül Özgün, ailesinin yaptığı teşhisin ardından Diyarbakır'a getirilerek defnedildi. 

Mardin'in Omerîya (Ömeryan) bölgesinde 22 Ekim günü HPG'lilere dönük başlatılan askeri operasyon sonrası bölgede Valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Operasyonun 4'üncü (25 Ekim) gününde Qurdîsê (Yaydere) kırsal mahallesinde özel harekat polisleri ile HPG arasında yaşanan çatışmada yaralı olarak kurtulan Songül Özgün (Ruken) ve ismi öğrenilemeyen bir HGP'linin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yaşamını yitiren HPG'li Özgün ve ismi öğrenilemeyen bir diğer HPG'linin Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi.

Haberi alan Özgün'ün ailesi sabah saatlerinde cenazeyi teşhis etmek için Mardin Devlet Hastanesi'ne gitti. Akşam saatlerine kadar hastane önünde bekletilen aile, teşhisin ardından cenazeyi teslim aldı. Aile cenazeyi alarak Diyarbakır'a getirdi. Özgün'ün ailesi, cenazeyi dini vecibelerinin ardından Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı'nda polis eşliğinde defnetti.