HDP heyeti cezaevi idaresiyle görüştü: Tutuklular tedavi edilsin

img
HATAY - İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi idaresi ile görüşen HDP heyeti, hasta tutukluların tedavi taleplerinin bir önce karşılanmasını istedi. 
 
Halkların Demokrasi Partisi’nden (HDP) bir heyet, İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan tutuklularla ilgili cezaevi idaresiyle görüştü. HDP heyetinde milletvekilleri Fatma Kurtulan, Tülay Hatimoğulları ile HDP Hukuk Komisyonu üyesi Mehtap Sert, cezaevi idaresiyle yaptığı görüşmede tutuklu İsmail Tamboğa, Sıddık Güler, Bangin Muhammed, N.Ö. ve Ş.Y.’nin engellenen tedavilerinin yapılmasını istedi. 
 
HASTA TUTUKLULAR TEDAVİ EDİLSİN 
 
Cezaevi idaresiyle yapılan görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Kurtulan, tutukluların yaşadığı hak ihlallerini cezaevi idaresine aktardıklarını söyledi. Kurtulan, “Cezaevinde annesiyle birlikte tutulan 2 yaşında A.Ö. de vardı. Küçük çocuk ile 6 hasta tutuklunun durumuna dikkat çektik ve bir an önce gerekli tedavi taleplerinin yerine getirilmesini istedik. Cezaevinde hasta tutukluların yaşadığı sorunların dışında hak ihlalleri de yaşanıyor. Yaşanan sorunları cezaevi idaresine de aktardık. Hasta tutukluların tedavi edilmesini ve hak ihlallerinin son bulmasını istedik” diye konuştu.