Demirtaş: Edirne Cezaevi 20 gündür protesto sloganlarıyla inliyor, duyuyor musunuz?

img

HABER MERKEZİ- Adalet Bakanlığı’nın pandemide cezaevi kısıtlamalarını kalıcı hak gaspına dönüştürme gayretinde olduğunu söyleyen Selahattin Demirtaş, "Edirne Cezaevi son 20 gündür protesto sloganlarıyla inliyor, duyuyor musunuz?" dedi.

Edirne Cezaevi'nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ve bu konudaki sessizliğe dikkat çeken Demirtaş, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Pandemi nedeniyle cezaevlerinde başlayan aile ve avukat görüş sınırlamaları aynen devam ediyor. Adalet Bakanlığı, krizi fırsata çevirip kısıtlamaları kalıcı hak gaspına dönüştürme gayretinde. Kendimizden çok, diğer mahpuslar için belirtiyorum bunu. Edirne Cezaevi son 20 gündür protesto sloganlarıyla inliyor, duyuyor musunuz? Çeşitli ziyaretler gerçekleştiren muhalefet liderleri, 300 bin nüfuslu cezaevlerini ziyaret etmeyi de düşünür müsünüz acaba? İktidarı devraldığınızda cezaevleri de size bağlı olacak. Cezaevlerinin halini şimdiden yerinde görmenizde fayda var. Ben yeterince gördüm nitekim.”