Özerk Yönetim: Kobanê destanını sürdüreceğiz

img

HABER MERKEZİ- 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “Kobanê destanını sürdüreceğiz” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada Kobanê direnişine destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür edilerek, bu direnişin de DAİŞ’e tarihi bir tokat attığının altı çizildi.

Açıklamada, Kobanê’nin kahramanlık efsanesi haline geldiği belirtilerek, “Bu direniş dünyayı ilgilendiren değerleri ve insanlığın korunması gerçeğini bir kez daha ortaya koydu” denildi.

Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi Türkiye'nin işgali altındaki toprakların kurtarılmasının, Kobanê'nin kurtarılması kadar önemli olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Bu kurtarma, Suriye'de terörün ortadan kaldırılmasının aktif başlangıcıdır” diye belirtildi.

“DAİŞ Suriye, bölge ve tüm dünya için büyük bir tehdit oluşturmuştu” denilen açıklama şunlar ifade edildi: “Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ’e karşı ortaya konulan direniş sıradan bir direniş değildi. Bu direniş dünyanın geri kalanını DAİŞ tehdidinden korudu. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak bu direnişe destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Halklar DAİŞ vahşetine karşı Kobanê direnişini destekleyerek dünyanın en tehlikeli radikal şiddet projesinin önünü aldı.DAİŞ’e karşı elde edilen kazanımların korunması için Türk Devleti’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının durdurulması için harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının devam eden direnişini de selamlıyor ve Kobanê destanını sürdürme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.”