03 KASIM 2021 GÜNDEMİ

img

* 4 Kasım siyasi darbesinde tutuklanan ve cezaevinden yaklaşık 5 yıl sonra çıkan HDP eski Milletvekili Çağlar Demirel, verdiği ilk demecinde “Türkiye’nin demokratikleşmesi için mücadele ettik. Bugün de aynı noktadayız” dedi.

* Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı bedenini ateşe vererek yaşamına son veren Ebu Müslüm Doğan'ın annesi Zax Doğan, oğlunun talebini bir kez daha hatırlatarak, tecridin son bulmasını istedi.

* İnsan hakları, AB üyeliği, hak ve özgürlükler iddiasıyla girdiği 3 Kasım 2002’de seçimi kazanan AKP’nin 19 yıldır süren iktidarında, ihlaller, katliamlar ve yolsuzluklar, Türkiye tarihindeki en üst seviyelere çıktı.
 
* Emniyet Genel Müdürlüğü, Kobanê Davası’nda mahkemenin istediği DAİŞ eylemleri yerine, 2014-2021 yılındaki polis-asker ölümlerinin tablosunu gönderdi.
 
* Katledilen Deniz Poyraz için ailesine gönderilen mektuplar kitaplaştırılacak. Halkın desteğiyle ayakta kaldığını söyleyen anne Fehime Poyraz, "Diğer acılı annelerle el ele verdik ve mücadelemize devam ediyoruz" dedi.
 
* Kadın özgürlük mücadelesinin egemenleri rahatsız ettiğini belirten DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “AKP ve ortakları için yolun sonu görülmüştür, şimdi Kürt halkının zamanıdır” dedi.
 
* Kadın örgütleri, ömrü uzatılan savaş tezkeresinin en çok kadın ve çocukları etkileyeceğine işaret ederek, "Birleşik mücadele hattı" çağrısı yaptı.
 
* Sokağa çıkma yasakları döneminde 12 yaşındaki Helin Hasret Şen’i öldürülmesine ilişkin hakkında dava açılan polis Abdullah E., görev yaptığı Maraş’ta bir kişinin burnunu kırdı.
 
* Tutuklu ağır hasta oğlu Mahfuz Dorudemir’in sağlık durumunun çok ağırlaştığını belirten anne Halise Dorudemir, hasta tutukluların ölüme terk edildiğini söyledi.
 
* Her ay en az 80 hekimin yurt dışında çalışmak için TTB’ye başvurduğunu belirten TTB Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, kamu hastanelerinde doktor bulamayacağımız günlerin yaşanabileceğini söyledi.
 
* Bir çocuğunu kalp hastalığı, diğerini SMA’dan kaybeden Senem Annaç, 5 gün sonra bir yaşına girecek SMA’lı kızı Esila’ya doğum günü hediyesi olarak herkesi tedavi kampanyasına duyarlı olmaya davet etti.
 
* Van Barosu Kürtçe Dil Komisyonu, 110 avukatın katılımıyla Kürtçe kurs başlattı.
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 240'ıncı gününde devam ediyor.
 
* KHK ile kapatılan Özgürlükçü Demokrasi'nde çalışan 5 gazeteci hakkında yeniden görülmeye başlanan davanın duruşması İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.30) 
 
* Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022’de bütçesi ele görüşülecek. (10.00-17.00)
 
* İyi Parti ve HDP’nin Meclis grup toplantıları yapılacak. (10.30-12.30)
 
* Barış Annelerinin de aralarında olduğu 14 kadın hakkında açılan davanın karar duruşması İstanbul 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)
 
* TÜİK Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. (10.00)
 
* SES, KHK’lerle yapılan ihraçların hukuki süreçlerine ilişkin hazırladığı raporunu Ankara’da bulunan genel merkezlerinde açıklayacak. (11.00)
 
* Mersin, İstanbul, Urfa ve Ankara’da sağlık meslek örgütleri 7200 ek gösterge taleplerine ilişkin açıklama yapacak. (12.30-12.30)
 
* TÜMBEL-SEN İzmir 2 Nolu Şube, Aliağa Belediyesi'nde baskı ve sürgünleri protesto etmek amacıyla Aliğa Demokrasi Meydan'ında basın açıklaması yapacak. (12.30)
 
* Özgür Gündem Gazetesi’nin Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında açılan davanın duruşması İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.30)
 
* Selahattin Demirtaş’ın Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla Mersin 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması görülecek. (14.00-18.00)