Hasta tutuklu Ayık yine tahliye edilmedi

img

İZMİR - Ağır hasta tutuklu gazeteci Devrim Ayık'ın duruşmasında dinlenilen tanıklar Ayık’ın aleyhine ifade vermeyeceğini belirtmesine rağmen tahliye edilmedi.

Ağır hasta tutuklu gazeteci Devrim Ayık hakkında “örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın 6'ncı duruşması İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ayık, tutuklu bulunduğu Eskişehir H Tipi Cezaevi'nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, avukatları salonda hazır bulundu.

TANIKLAR DİNLENDİ

Mahkeme heyeti ilk olarak 7 tanığın dinlenmesini istedi. Farklı kentlerden SEGBİS ile duruşmaya katılan tanıklardan sadece biri Ayık ile ilgili beyanda bulundu. O da daha önce emniyette alınan ifadesini kabul etmediğini belirterek, Ayık'ın aleyhine ifade vermeyeceğini söyledi. Diğer tanıklar da Ayık değil, başka bir sanık ile ilgili beyanlarda bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ardından Ayık'ın savunmasına geçildi. Ayık, sağlık durumunun her geçen gün ağırlaştığını belirterek, tahliyesini istedi. Ayık'ın avukatları da sağlık durumuna ilişkin savunmalar yaparak, tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti avukatların talebini redderek, tutukluluğun devamına karar verdi.

Duruşma 25 Ocak'a ertelendi.

Bir sonraki duruşmada ise savcı mütalaasını hazırlayacak.

SAĞLIK SORUNLARI

Crohn hastası (bağırsak yüzeyinin iltihaplanması) olan ve iki kez bu nedenle ameliyat olan Ayık, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde bir gözünü kaybetti, diğer gözü ise 30 derece miyop olduğu teşhisi konuldu. Yüzde 76 engelli Ayık’ın hastalıkları nedeniyle 2 kez tahliye edilip tekrar tutuklandı. Ayık’ın tedavisinin gecikmesinden kaynaklı yeni sağlık sorunları çıktı.