HDP’lilerden nöbet eylemi

img

ANKARA-  HDP’nin 4 Kasım eylemine polisin izin vermemesi üzerine HDP’liler il binasında sabaha kadar nöbet tutacaklarını belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü , Partilerine yönelik 2016’da gerçekleştirilen "4 Kasım siyasi darbeyi" protesto etmek amacıyla HDP Ankara İl Örgütü önünde yapmak istedikleri açıklama yapmak istedi.

Açıklama öncesi çok sayıda polis HDP iş binasını ablukaya aldı. HDP il binasında toplanan kitle ise ablukaya karşı sık sık zılgıtlar eşliğinde “HDP halktır halk burada”, “Darbelere karşı omuz omuza”, “Darbeciler gidecek halk kazanacak” sloganları attı. 

‘BURADAN SES ÇIKARACAĞIZ’

İl binasında konuşan HDP Ankara İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu, “Biz 6 milyon oy almış Türkiye’nin 3’üncü büyük partisiyiz. Darbeler devam ediyor,dışarıda yapamadıklarının öcünü HDP’den almaya çalışıyorlar. Biz bunları biliyoruz. Bir kez daha daha bizi yok etmeye çalışan zihniyetle karşı karşıyayız. Ama biz asla yılmayacağız. Umut dimdik ayakta. Mücadelemiz devam edecek. Sloganlarımız ve zılgıtlarımızla buradan ses çıkaracağız” diye konuştu. 

“Darbe devam ediyor biz nöbetteyiz” hashtagı açacaklarını belirten Sinemillioğlu, il binasında sabaha kadar nöbet tutacaklarını söyledi.