Kayyımın Hasankeyf güzellemesine tepki

img
BATMAN - Sular altında bırakılan tarihi kent Hasankeyf’in karşında yapılan MasterChef programında konuşan Batman kayyımı Hulusi Şahin'in  "Tarihi medeniyet adına ne biliyorsak bu kente var" söylemi tepkilere neden oldu. 
 
Acun Medya yapımcılığında TV8'de yayınlanan MasterChef Türkiye, programı bu hafta sular altında bırakılan tarihi kent olan Hasankeyf’te çekildi. Dün akşam yayınlanan programa Batman kayyımı Hulusi Şahin ve Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk de katıldı. 12 Mayıs 2017 yıllında tarihi kentten yeni Hasankeyf’e sevk edilen ve Akkoyunlular’dan kalan tek eser olma özelliğini taşıyan 550 yıllık Zeynel Bey Türbesi önünde gerçekleştirilen programda sular altında bırakılan tarihi kent arka kadraja alındı.  
 
Sular altında bırakılan tarihi kentin karşısına yapılan ve halen tartışılan yeni Hasankeyf’te düzenlenen programda konuşan kayyım Hulusi Şahin betona gömülmüş yeri görmezden gelerek şu cümleleri kullandı; “Tarihi medeniyet adına ne biliyorsak bu kente var. Hukuk dahi medeniyet adına ne biliyorsak var burada. Şuan sizin de bulunduğu yer medeniyetin inşa edildiği bir yer. Tarımın icat edildiği, şehirlerin kurulduğu bir yer. Buradan dünyaya yayıldı.”  
 
SANAL MEDYADAN TEPKİLER 
 
Burada çekilen programa ilişkin sanal medyadan tepkiler geldi. O tepkilerden bazıları “Hasankeyf’i keyifli keyifli yediniz doymadınız.!, MasterChef 12 bin yıllık Hasankeyf’teyiz diyor ama ortada beton dışında bir şey yok, Muazzam bir yeri su altında bırakıp, ‘Hasankeyf’ güzellemesi yapıyorsunuz…, Hasankeyf diye baraj ve beton gösteriyorlar” şeklinde oldu.