Polisten gözaltına aldığı kişiye ölüm tehdidi

img

DİYARBAKIR - Lice’de geçtiğimiz gün gözaltına alınarak tutuklanan Behçet Bayhan'ın babası Hikmet Bayhan, polislerin oğluna, "seni öldürürüm" diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir itirafçının beyanları doğrultusunda 22 Ekim’de adreslerine yapılan baskını ile gözaltına alınan Yavuz Çelik, Behçet Bayhan, Hakan Mercan ve Nuvar Kaymaz Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yavuz Çelik'in ifadesi alınıp ertesi gün serbest bırakılırken, diğer 3 kişinin gözaltı süreleri savcılık kararı ile üç kez uzatıldı. 12 gün sonra ifade işlemleri tamamlanan 3 kişi 2 Kasım’da adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından “örgüt üyeliği” gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 3 kişi, aynı gerekçe ile tutuklandı. 
 
Behçet Bayhan’ın babası Hikmet Bayhan, evlerine yapılan baskın sırasında yaşadıklarını anlattı. 
 
TEHDİT ETTİLER
 
Yaşadıklarını zulüm olarak niteleyen Bayhan, polisin sabaha karşı 04.00’da kapıyı kırarak içeri girdiğini söyledi. Baskın sırasında çocuklarının çok korktuğunu belirten Bayhan, “Ben kalp hastasıyım kalp krizi de geçirebilirdim. Oğlum onlara ‘suçum nedir?’ diye sordu, ‘Çök lan!’ diye bağırarak ellerini arkasından bağlayıp soğukta beton üzerinde dizleri üzerinde beklettiler. Arkasında silahla bekleyip ‘seni öldürürüm’ dediler. Polisler ayakkabılarıyla içeri giriyordu ben de onlara, ‘Ben içeride namaz kılıyorum. Lütfen ayakkabınızı çıkar’ dedim. Bana ‘Konuşma lan!’ diye cevap verdi” dedi.  
 
YANLIŞ EVE BASKIN
 
Aynı gece isimleri karıştırdıkları gerekçesiyle kendi evleri yerine kardeşinin evini de bastıklarını aktaran Bayhan,“Hepsini salona tıkıp yeğenimi ‘Bana niye bakıyorsun?’ diyerek darp etmişler” dedi.  Bu zulmü kabul etmeyeceklerini ifade eden Bayhan, herkesi bu hukuksuzluğa karşı çıkmaya davet etti.