Beytüşşebap'ta husumetli iki aile barıştırıldı

img
ŞIRNAK - Beytüşşebap'ta iki aile arasındaki husumetin sona erdirildiği törende konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Öcalan'ın ortaya koyduğu felsefeye işaret ederek, "Birleşmeliyiz ve kendi içimizde barışı örgütlemeliyiz" dedi. 
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Pîrosa (Bölücek) köyünde 3 yıl önce akraba olan Yiğit aileleri arasında çıkan kavgadan sonra başlayan husumet bir türlü çözülememişti. Ancak Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) çabaları sonuç verdi. Ailelerin barıştırıldığı törene,  DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Şırnak milletvekilleri Barış Anneleri Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinen Azad- TJA) katıldı. 
 
Köy meydanında toplanan yurttaşlar, yapılan törenden sonra dualar okudu. Ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, barışta emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Kendi içimizde birlik olmayışımız özgürlüğümüzü, barışımızı ve huzurumuzu da engelledi. Bu yüzden düşmanlarımız her zaman sorunlarımızı daha da derinleştirerek yaralarımızı yeniden açmıştır. Ama bugün, bir partimiz var. Örgütlendik ve birlik olduk. Sorunlarımızı kendi içimizde çözerek, barışı ve adaleti sağlayacağız. Hedeflerimizi bu şekilde büyüteceğiz. Yükümüz ağır biliyoruz. Kürt sorununu birlikte çözmek için, birlik olmalıyız" dedi.
 
'KALICI BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ'
 
DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Kürtler arası barışın anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, "Bugün Kürt halkı arasında çatışma ve savaş istiyorlar. Bu yüzden barış için sarf etiğiniz çabayı kutluyoruz. Bu barış tüm Kürtlere ve Kürdistan'a örnek olmasını temenni ediyoruz. Dış ve iç güçler, saldırıları ve politikalarıyla her zaman Kürt kazanımlarını baltalamaya çalıştı. Bugün Kürt halkının sorunlarını derinleştirenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Halkımız özgürlüğüne ve ideolojine bağlıdır. Böyle olaylar bir daha yaşanmasın diyoruz. Kürt halkı bugüne kadar yüzlerce bedel ödedi. Bu nedenle bugün Kürtler, Kürdistan'ın dört parçasında büyük haklara ve kazanımlara sahiptir. Barış programını düzenleyenlere ayrıca teşekkür ederiz. Bugün Kürt halkı her zamankinden daha fazla güçlü. Bizler örgütlenerek kendi içimizde barışı kalıcı hale getireceğiz" diye konuştu. 
 
'DAHA FAZLA KENTLENMELİYİZ'
 
DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk ise, savaşın kolay olduğunu ancak barışın tesis edilmesinin zor olduğunu ifade ederek, "Her iki ailemizin de bu tavrı tüm Kürdistan için bir örnektir. Bizler daha fazla kenetlenmeli ve birleşmeliyiz. Her halk gibi biz de iç sorunlarımızı diyalog yoluyla çözmeliyiz. Kürdistan'da olaylar çok oluyor. Bu olayları çıkartan ve buna zemin hazırlayan düşmanımızdır. Bugün Kürtler bu saldırılara karşı birlikte mücadele ediyor. Kan kanla yıkanmaz. Türkiye tarihten günümüze pek çok katliam yapmıştır. Ama bu katliamlara rağmen Sayın Öcalan, gelin birlikte barışçıl bir şekilde sorunu çözelim dedi. Sorunları çözmenin yolu bu. Biz de bu felsefeyi esas almalıyız. Birleşmeliyiz ve kendi içimizde barışı örgütlemeliyiz."
 
İki aile bireyleri el ele tutuşarak, aralarındaki husumeti sonlandırdı. Tören, verilen barış yemeğiyle sona erdi.