Dêrin Pêşmergeleri: KDP devrimi yenilgiye uğratıyor

img
HABER MERKEZİ - Türkiye’nin saldırılarına dahil olan KDP’nin ihanetin nişanesi olduğunu söyleyen Dêrin Pêşmergeleri, KDP’nin bu politikalarıyla devrimi yenilgiye uğrattığını belirtti. 
 
Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik 24 Nisan’dan bu yana sürdürdüğü operasyonlara dahil olan Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) bağlı güçler, 28-29 Ağustos’ta Xelifan’da 7 kişilik HPG grubuna pusu kurdu. KDP güçlerinin saldırısında 5 HPG’li yaşamını yitirdi, biri yaralı iki HPG’li sağ kurtuldu. Yapılan saldırıya dair şimdiye kadar açıklama yapmayan KDP, ailelerin başvurularına dair HP’lilerin cenazelerini de teslim etmedi. 
 
KDP’NİN ULUSAL İHANETİ 
 
KDP’nin de dahil olduğu Türkiye’nin saldırılarına dair Rojnews’ten Berhem Letîf’e konuşan Dêrin Pêşmergesi Abdullah Çalak, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Kürtler için beşik olması gerektiğinin altını çizdi. Çalak, “Fakat iktidar partileri sayesinde Kürdistan’ın işgalci devletlerinin istihbarat teşkilatlarının beşiği haline geldi. Halk KDP’ye ulusa ihanet ettiğini söylemesi gerekiyor. Hepimiz ulusumuza bağlı olmalıyız. Ulusuna ihanet eden her taraf ihanet cephesi olarak tanımlanmalıdır. Hepimiz içimizde ihanetin elleri olduğunu söylemeliyiz. Elleri işgalcilerin eline düşenlere karşı çıkmalıyız” diye konuştu.
 
‘KDP İHANETİN NİŞANESİDİR’
 
Dêrin Pêşmergesi Tofiq Mihemed ise KDP’nin politikalarıyla Kürdistan devrimini yenilgiye uğrattığını belirterek, şunları söyledi: “KDP’nin ihanetin nişanesidir ve terk edemiyor. Kendileri, devrim yapılmazsa yeniliriz diyorlar. Tarihsel olarak bu yönde çalışmalar yapılmıştır. Bütün bu çalışmalarını sürdürüyorlar ve Kürdistan devrimini yenilgiye uğratıyorlar. PKK’nin KDP’nin eylemlerine karşı sabredeceğini umuyorum. Çünkü KDP kurşun sıkıp, savaş çıkarmak istiyor. KDP, halkın çocuklarının öldürülmesine kulak asmıyor. Türk ordusunu tamamen Kürdistan Bölgesi topraklarına çekecektir.”