Kabak’ın istismar ettiği çocuğun günlüğü mahkemeye sunuldu

img
İSTANBUL - Sistematik olarak bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak’ın yargılandığı davada, istismarın not edildiği günlük mahkemeye sunuldu. 
 
İstanbul’un Başakşehir ilçesine bağlı İkitelli semtinde 2019 yılında 10 yaşındaki E.C.'ye iki yıl boyunca cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak’ın yargılandığı davanın ilk duruşması Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmaya, E.C.’nin avukatları Ferdi Yamar, Diren Cevahir Şen, Nimet Açar ve Pelin Kır ile sanık avukatı Meltem Açıkgöz katıldı. Ev hapsinde olan ve Tekirdağ Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesi’nden Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılması beklenen Kabak, duruşma salonunun hazır edilememesi nedeniyle katılamadı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı avukat katılma talepli dilekçesini mahkemeye sundu. 
 
GÜNLÜK MAHKEMEYE SUNULDU
 
Duruşmaya katılmayan E.C.’nin avukatları, çocuğun ifadesinin usule uygun alınmadığını belirtti. Bu nedenle çocuğun olaya dair ne anlattığını tam olarak bilmediklerini ifade eden avukatlar, çocuğun maruz kaldığı istismarı yazdığı günlüğü mahkemeye sundu.
 
E.C.’nin avukatları, çocuğun yaşadığı cinsel istismarı günlüğüne not ettiğini söyleyerek, çocuğun psikiyatrist ile yapmış olduğu görüşmelere ilişkin kayıtların istenmesi, psikiyatristin emniyete bildirmiş olduğu evrakın istenmesi, psikiyatristin kamu tanığı olarak dinlenmesini ve çocuğun sosyal hizmet uzmanlarıyla yapmış olduğu görüşmelerin mahkemeye sunulmasını talep etti. Avukatlar ayrıca, suça ilişkin tutulan kayıt veya tutanak varsa araştırılmasını istedi. Duruşmada savunma yapan avukatlar ev hapsinde tutulan Kabak’ın da tutuklanmasını talep etti. 
 
Volkan Kabak’ın avukatı ise ev hapsinin kaldırılmasını istedi. 
 
PSİKİYATRİST DİNLENECEK
 
İddia makamı dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme, failin ev hapsinin devamına karar verirken, çocuğun avukatlarının psikiyatristin dinlenmesi ile diğer taleplerinin karşılanmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma tarihi 6 Aralık olarak belirlendi. 
 
NE OLMUŞTU? 
 
İstanbul’un Başakşehir ilçesine bağlı İkitelli semtinde, 2019 yılında E.C. isimli çocuk 10 yaşından 12 yaşına kadar sistematik olarak akrabası ve komşusu Volkan Kabak’ın cinsel istismarına uğradı. Cinsel istismarın ortaya çıkmasıyla birlikte E.C.’nin annesi S.C., Mayıs ayında karakola giderek Kabak’tan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Kabak'a, çıkarıldığı mahkemece, ev hapsi verildi. Kabak hakkında “kişiyi hürriyetinden alıkoyma” ve “ çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçlarından iddianame hazırlanırken, iki yıl boyunca istismar edilen E.C.’nin yaşadıklarını not aldığı günlüğü ortaya çıktı.