Yanlış adrese baskın yapan polislerden şiddet

img

MERSİN - Mersin'de polisin yanlış adrese yaptığı baskında gözaltına alınan 2 kişi saatlerce darp edildi. Darp edilenler hakkında  "görevli memura görevini yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla işlem yapıldı.

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi’nde bulunan Yolgın ailesinin evine dün Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Şube polislerince baskın düzenlendi. Evin araması sırasında yanlış adrese baskın yapan polislerle tartışan İsmail ve Serhat Yolgın adlı kişiler, polislerce darp edilerek gözaltına alındı. İsmail ve Serhat Yolgın, polis aracında ve götürüldükleri Emniyette polisin şiddetine maruz kaldı. Vücutlarının farklı yerlerinden yaralanan İsmail ve Serhat Yolgın darp raporu alırken, haklarında "görevli memura görevini yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla işlem yapıldı. İsmail ve Serhat Yolgın sevk edildikleri Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İsmail ve Serhat Yolgın, kendilerini darp eden polisler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SAATLERCE DARP EDİLDİLER 

Polisin yanlışlıkla evlerine baskın yaparak kendilerini darp ettiğini belirten İsmail ve Serhat Yolgın, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Narkotik ekipleri geldi evimde arama yapmak istedi. Biz de müsaade ettik gelip aradılar o esnada amcamın oğlu yukarı eve gelmek istedi. Aynı zamanda yeğenimin nişanlısı, yeğenime yardımcı olmak istedi. Oradaki memur arkadaşlar bırakmadı, engel olmaya çalıştı. Kavgayı duyunca o esnada arama bitmiş. Duyunca ben de aşağıya indim, beni de aldılar. İkimizi aldılar narkotik şubeye gittik, sonuç bu. Hastaneye gitmeden direk oraya gittik. Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi'nde oturuyoruz. Polis yanlış adrese baskın yapmış ve bir şey de bulamamış. Arama sırasında  yukarıya çıkmak istediği için amcaoğlum polislerle tartışma yaşıyor. Bizi karakola götürüp sabaha kadar ıslata ıslata dövdüler. Araçta giderken3 kişi bizi darp etti. Ümit Akdeniz diye bir  komiser var orada o özellikle darp etti. Kuzenimi de aynı şekilde darp etti, kaburgalarında da hasar var."