‘Hastanede öldü’ denilen askerin Zap’ta yaşamını yitirdiği ortaya çıktı

img
HABER MERKEZİ - Yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği ileri sürülen üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un, Zap’ta yaşamını yitirdiğine dair görüntüler ortaya çıktı. 
 
Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik 17 Nisan’da başlattığı saldırılarda, asker kayıpları artıyor. Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) işbirliği ve kimyasal silah saldırılarına rağmen istediği sonucu alamayan AKP, bir yandan asker kayıplarını gizlerken, diğer yandan açıkladığı asker ölümlerini de manipüle ediyor. 
 
BAKANLIK YERİNE VALİLİK AÇIKLADI
 
Savunma Bakanlığı yerine 30 Mayıs’ta açıklama yapan Hakkari Valiliği, 27-30 Mayıs tarihleri arasında yaşanan çatışmalarda piyade uzman çavuş Hasan Çatal, uzman çavuş İslam Sancak ve uzman çavuş Muhammed Serttaş’ın yaşamını yitirdiğini duyurdu. 
 
HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ İDDİASI
 
Daha sonra aynı çatışmalarda üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. 
 
 
CENAZESİ ALINABİLECEK NOKTAYA BIRAKILDI
 
Fırat Haber Ajansı’nda yer alan haberde, Bozkurt’un Zap’ta yaralandıktan sonra yaşamını yitirdiğine dair görüntüleri yayınlandı. Konuya dair HPG tarafından yapılan açıklamada, Bozkurt’un Zap’ta bulunan Şehîd Şahin Direniş bölgesinde yaralandığı kaydedildi. Bozkurt ile yapılan sohbette adının “Melih” olduğunu söylediği ve daha sonra yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, Bozkurt’un cenazesinin daha sonra askerler tarafından alınabilecek bir noktaya bırakıldığı bilgisine yer verildi.