Adalet Nöbeti’nin 233’üncü gününde birlikte mücadele çağrısı

DİYARBAKIR - Adalet Nöbeti’nin 233’üncü gününde ATK önünde seslenen tutuklu yakınları, tüm aileleri birlikte mücadele etmeye çağırdı. 
 
Diyarbakır’da 233 gündür hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması talebiyle Adalet Nöbeti’nde olan aileler, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya geldi. Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılmasını isteyen ailelerin eylemine, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri destek verdi. 
 
 
‘ARTIK YETER’
 
Eylemde konuşan tutuklu yakını Herdem Mervanî, cezaevlerindeki hasta ve infazı yakılan tutukluların maruz kaldığı ihlallerin artarak devam ettiğini ve sorunlar çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. 
 
ATK’ye siyasi baskılar altında kalmadan karar vermesi yönünde çağrıda yapan Mervanî, “ATK siyasi tutukluların tedavi haklarını, yaşam haklarını ve hukuki haklarını ayaklar altına almış. ATK’ ye artık yeter diyoruz. Birçok kesim sesimizi duydu ancak ATK sesimiz duymadı” dedi. 
 
TUTUKLU ANNELERİNE ÇAĞRI 
 
Ardından konuşan bir diğer tutuklu yakını Nazime Boltan ise sekiz aydır hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için mücadele ettiklerini belirterek, “Talebimiz, hasta tutukluların serbest bırakılması, tutukluların infazının yakılmamasıdır. Adalet Bakanı olur, başbakan olur, cumhurbaşkanı olur; kim olursa olsun fark etmez ama artık adaleti yerine getirilsin. Çocuklarımız için bir çözüm bulsunlar” diye konuştu. 
Boltan, ayrıca çocukları cezaevlerinde olan diğer tüm annelere de şu çağrıda bulundu: “Gelsinler bizimle birlikte tutuklu çocuklarının haklarını arasınlar.”