Korucuların karıştığı cinayet davası ertelendi

img
MARDİN - Bir kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan aralarında korucubaşı Cevdet Özkan’ın da olduğu 5 sanığın yargılandığı davada karar çıkmadı. 
 
Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Xirbe Kurîke (Tanrıyolu) Mahallesi’nde 11 Kasım 2022’de korucuların köyü terk etmeye zorladıkları Hamit Özkan’ın korucu silahlarıyla öldürülmesi, Hamdiye ve Mehmet Özkan’ın yaralanmasına ilişkin açılan davanın3’üncü duruşması görüldü. “Kasten Öldürme” ve “Birden fazla kişiyi kasten yaralama” suçlamasıyla Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Kadri Özkan ile başka suçtan tutuklu olan Halit Özkan hazır edildi. 
 
Tutuksuz sanıklar korucubaşı Cevdet Özkan ve Lokman Özkan’ın hazır bulunduğu duruşmada firari sanık Velat Özkan ise yakalanamadığı için hazır edilmedi. Duruşmada hayatını kaybeden Hamit Özkan ile yaralanan Hamdiye ve Mehmet Özkan’ın avukatları da hazır bulundu. 
 
KORUCU SİLAHINI KABUL ETTİ
 
Kimlik tespitinin ardından geçilen duruşmada sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. Sanık Kadri Özkan, karşı tarafın kendisine saldırdığı iddiasında bulunurken, hedef gözetmediğini öne sürdü. Özkan, kendisinin havaya ateş açtığını öne sürerken, Hamit Özkan’ın nasıl vurulduğunu bilmediğini savundu. Kendisinin çoban olduğunu iddia eden Kadri Özkan, olayın ardından silahı ailesinin olayların büyümemesi için mezarlıkta sakladığını belirtti. Özkan, kullandığı silahın korucu silahı olduğunu ise kabul etti. Tutuksuz sanıklar da savunmalarında olayla alakaları olmadığını öne sürerken, beraat talebinde bulundu. 
 
Müşteki yakınları ise, sanıkların hepsinin olaya dahili olduğunu belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.
 
Mahkeme, Kadri Özkan’ın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıkların da tutuksuz yargılamalarının devamı yönünde karar vererek, bir sonraki duruşmayı 2 Eylül tarihine erteledi.