Cumartesi Anneleri’nden Yazıcı’ya: Bari susun

img
İSTANBUL - Cumartesi Anneleri, AKP’li Hayati Yazıcı’nın açıklamasına, “Susun Yazıcı, bari susun; hak ve özgürlüklerimiz gasp edilmişken bize demokrasiden, haktan, hukuktan bahsetmeyin!” diyerek yanıt verdi. 
 
Galatasaray Meydanı’ndaki eylemleri 700'üncü haftadan beri yasaklanan Cumartesi Anneleri/İnsanları, AKP Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın yaptığı açıklamaya yanıt verdi.
 
Cumartesi Anneleri Twetter hesabından yaptığı açıklamada, Yazıcı’nın “Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır” sözlerini hatırlatarak, "Öyleyse neden bu hakkımızı kullanmak istediğimizde hep polis şiddetine maruz kalıyoruz? Susun Yazıcı, bari susun; hak ve özgürlüklerimiz gasp edilmişken bize demokrasiden, haktan, hukuktan bahsetmeyin! 202 haftadır Galatasaray Meydanı neden polisin ablukasında o zaman? Neden kayıplarımız için bir araya geldiğimizde engelleniyoruz?” diye sordu.
 
Yazıcı dün yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır” ifadelerini kullanmıştı.