Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Burak Oğraş’ın babası ‘adalet’ istedi

img
ANKARA - Antalya Rixos Lares Hotel’de staj yaptığı 2011 yılında şüpheli şekilde yaşamını yitiren Lise 3’üncü sınıf öğrencisi Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, faillerin bulunmasını istedi. 
 
Antalya Rixos Lares Hotel’de staj yaptığı 2011 yılında şüpheli şekilde yaşamını yitiren Lise 3’üncü sınıf öğrencisi Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, adalet talebiyle Ankara’nın Yüksel Caddesinde açıklama yaptı. Baba Oğraş’ın, Yüksel’de bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Baba Oğraş, polisler tarafından caddenin girişine kadar zorla götürüldü. Baba Oğraş’ın tepkisi üzerine açıklama yapmasına izin verildi. 
 
“Rixos Otelde Katledilen Burak Oğraş İçin Adalet İstiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada, “Burak için adalet istiyoruz” sloganları atıldı. Oğraş, “Oğlumun cenazesinden iki gün sonra evimize bakanlıktan geldiğini söyleyen iki kişi alenen bize ‘1 milyon lira vereceğiz basında otelin ismini kullanma’ diye para teklif ettiler. Bir ay sonra ‘Türk ceza kanununda para teklif etmenin tehdit unsuru oluşturmadığı’ gerekçesiyle bu kişiler ile ilgili takipsizlik verildi” dedi.
 
‘TAMİNCE DE PARA TEKLİF ETTİ’
 
Oğlunun ölümünün üzerinin kapatılmaya çalışıldığının altını çizen baba Oğraş, “FETÖ’cü Fettah Tamince, benimle İstanbul Şişli’de bulunan inşaat şirketine ait ofiste avukattım ve kendi iki avukatıyla beraber görüşmek istedi. Gittiğimde bana ‘her şeyin mahkemelerde çözülemeyeceğini, ülke beni 16 yaşında bir çocuğun cinayetini örtbas etmekle tanımaya başladı. Bunu bir şekilde halledelim’ deyip el atından para teklif etti. Ben tepki gösterip oradan ayrıldığımda ise arkamdan TCK 125 ile hakkımda suç duyurusu yaptı, hakaret davası açtı” diye konuştu.  
 
‘SAVCI TALİMATLARI YAPTIRAMIYOR’
 
Baba Oğraş, katillerin bilindiğini ancak Antalya’da görülen davada bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti. “Savcı polise verdiği talimatlarının hiçbirini yaptıramıyor” diyen baba Oğraş, “Bunun sebebi de Fetöcü Fettah Tamince’nin bizi yönetenlerle olan yakın ilişkileri. Dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, yakın zamanda rütbeleri sökülüp meslekten men edilmiş bütün polis evlerine girişi yasaklanmıştır. Nurullah Güler de 15 Temmuz girişiminde ilk yakalanan emniyetçilerdendir. 19 sene ceza almıştır bu adam. Bunlar oğlumun cinayetini kapamaya çalıştılar fakat benim mücadelemle bunu başaramadılar. Adalet sağlanana kadar da haklılığımızı anlatmaya ve katilleri teşhir etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.